Lennart døde uden opsyn på kommunalt plejecenter: Nu får det politiske konsekvenser

Sagen om en 51-årig alvorligt syg mand, som blev fundet død på kommunalt plejecenter i Albertslund, efter ikke at være blevet tilset i over fire timer, blev onsdag drøftet på et kommunalbestyrelsesmøde. Her kan du læse, hvad politikerne besluttede.

Lennart Henriksens familie har længe forsøgt at få en undskyldning og en forklaring på, hvordan det kunne ske, at deres alvorligt syge bror og søn en kold nat i januarblev fundet død på en terrasse ved et kommunalt plejecenter i Albertslund.

Da han blev fundet, havde ingen tilset ham i over fire timer, selvom han havde store vejrtrækningsproblemer og lige var blevet udskrevet fra hospitalet.

En officiel undskyldning og en god forklaring på kommunens svigt har familien dog aldrig fået. 

Men tirsdag blev sagen behandlet politisk på et kommunalbestyrelsesmøde.

Både Enhedslisten og Dansk Folkeparti havde inden mødet ytret til TV 2 Lorry, at de følte sig ført bag lyset af kommunens socialforvaltning.

Politikerne modtog en skriftlig redegørelse om dødsfaldet på plejecenterets terrasse, efter TV 2 Lorry omtalte sagen i oktober. Men redegørelsen var allerede lavet i marts.

Derudover var de to partier også utilfredse med, at der på en skjult optagelse mellem Lennart Henriksens familie og tre ledende medarbejdere fra kommunen blev sagt, at man ikke nødvendigvis kan regne med den hjælp, som man bliver visiteret til.

Nu starter kommunen en ekstern advokatundersøgelse i sagen, som skal klarlægge omstændighederne omkring Lennart Henriksens død.

Samtidig bliver det understreget, at kommunens forvaltning skal overholde de aftaler, som der er indgået med både borgere og pårørende, ligesom visiterede ydelser kun kan "fratages eller ændres væsentligt, når der er sket en revisitering", står der i kommunalbestyrelsens referat. Læs de fem punkter, de vedtog, herunder.

Kommunalbestyrelsen slår fast:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere