Forår: Bekæmp dræbersnegle nu!

Slip for en invasion af dræbersnegle i din have ved at bekæmpe dem først på foråret, mens de er små og ikke har lagt æg endnu.

I begyndelsen og midten af foråret begynder de små dræbersnegle at dukke frem, –og det er nu, det er mest effektivt at bekæmpe dem, inden de begynder at formere sig og lægge æg.

De unge snegle har overvintret og dukker frem fra deres gemmesteder i kompostbunker og lignende, så snart temperaturen kommer op på 8-10 grader.

Sådan slipper du af med dræbersneglene

Her er nogle forskellige metoder til at finde og fjerne dræbersnegle fra din have.

Tjek sneglens yndlingsskjulesteder

  • Kompostbunken
  • Brændestablen
  • Tæt bunddække
  • Gamle træstubbe

Lav kunstige skjulesteder
Lav kunstige skjulesteder, som kan lokke sneglene til, så du kan indsamle dem. Du kan fx bruge en fugtig avis, en flamingokasse, en plastiksæk eller et gammelt bræt. 

Brug en ølfælde
Snegle elsker ølduft. Husk blot, at det er ulovligt at drukne dyr, herunder også snegle. Så bruger du en ølfælde som lokkemiddel, skal den indrettes sådan, at sneglene ikke drukner i øllet.

Gå på sneglejagt 2-3 gange hver uge
Vær ihærdig med at indsamle dræbersnegle, særligt fra marts, hvor sneglene så småt begynder at dukke op, hvis det er lunt, og til august, hvor de typisk begynder at lægge æg.

Gør fælles front med naboerne
Det er en god idé at aftale med naboerne, at I bekæmper dræbersneglene sammen. Sneglene kan hurtigt vandre fra have til have – og så er dit arbejde spildt.

 

Sådan afliver du dræbersneglene

Du kan aflive dræbersneglene ved at klippe eller hakke dem over med en spade. Snittet skal helst lægges lige bag sneglens hoved, så dør den hurtigt.

Du kan også samle sneglene i en spand og hælde kogende vand over. Det er en god idé at bruge handsker, når du indsamler sneglene, da deres slim kan være fuld af bakterier.

Se eller gense også Jørgen Møllers metode til at holde sin have fri for dræbersnegle. Jørgen Møllers have i Helsinge er et tilløbsstykke med 3000 georginer.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Alfaen af Mogens Trolle, Danmark

Dansk naturfotograf vandt kæmpepris i efteråret - nu kan han vinde endnu en

def_thumb,50_percent

playKommune vil bruge gift til at bekæmpe uønsket plante – i strid med egen politik

ræv

Naturfænomen på Amager Fælled lyder, som om der er blevet begået et mord

Rottehunden amigo

playRottehunden Amigo slog 48 rotter ihjel på halvanden time

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere