Albertslund hæver skatten

Albertslund Kommune har fået lov til at hæve skatten med i alt 19,4 millioner kroner i 2016.

Albertslund, Lolland, Guldborgsund, Kerteminde, Esbjerg, Struer, Norddjurs og Jammerbugt.

Disse kommuner har nu alle fået tilladelse til at hæve skatten for 2016.

I alt er der givet tilladelse til et samlet beløb på cirka 186 millioner kroner. Det skriver Social- og Indenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

- Det er vigtigt, at vi nu har fået rammen for skatteforhøjelser i de otte kommuner på plads. De 90 øvrige kommuner kan ikke regne med at kunne hæve skatten, uden at blive modregnet i bloktilskuddet.

- Jeg forventer, at andre kommuner nu som aftalt vil sætte skatten tilsvarende ned, så det samlede skattetryk ikke stiger, siger social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V).

Tilladelsen sker på baggrund af økonomiaftalen mellem regeringen og Kommunernes Landsforening, hvor man besluttede, at nogle kommuner skal have mulighed for at forhøje skatten inden for en ramme på 200 millioner kroner.

Aftalen betyder også, at andre kommuner får tilskud til at sænke skatten, så den samlede kommunale skatteudskrivning er uændret i 2016.

Derfor er der afsat en pulje til tilskud til skattenedsættelser, så de kommuner, der nedsætter skatten, kan blive understøttet.

Senest den 15. oktober i år skal kommunerne have vedtaget deres budgetter for næste år, så de kommunale skatter for 2016 kan blive opgjort.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere