Oversigt

Seneste nyt

Citronfromage fik betydning for guldmedaljeregn over slagteriskole

Efter tre dages hård konkurrence var der store smil og høje klapsalver, da Jacob Sebastian Riber og Kanpithak Pimkoksung fra Slagteriskolen, ZBC Roskilde begge vandt guld til DM i Skills som henholdsvis gourmetslagter og slagter.

- Da mit navn blev råbt op, troede jeg først, at det var en fejl. Men da det gik op for mig, at jeg havde vundet, var det en utrolig glæde, der ramte mig. Så jeg begyndte bare at brøle, siger Jacob Sebastian Riber, der er ved at uddanne sig til gourmetslagter og har læreplads hos Slagter Frimann i Roskilde.

I løbet af de tre konkurrencedage skulle gourmetslagterne lave alt fra paté og rullepølse til forskellige convenience-retter og en treretters menu, skriver ZBC i en pressemeddelelse. 

Hvorfor det netop var ham, der fik førstepladsen, kan Jacob Sebastian Riber ikke helt svare på. 

Men udover at han har et stærkt talent for faget, var heldet også med ham. Som gourmetslagter skal man nemlig kunne meget andet end at udskære og tilberede kød. I år fik eleverne en citronfromage som hemmelig udfordring, og lige netop det scenarie havde Jacob Sebastian Riber trænet til på forhånd.

- Det var jo ret heldigt. Men ellers har jeg gjort det, som jeg har lært af min mester og alle mine kolleger hos Slagter Frimann. Der er ikke én dernede, jeg ikke har lært noget af. Jeg elsker dem, og det her er også deres medalje. 

Her kan du se alle vinderne til DM i Skills.