Kirsten er ingeniør: Nu skal flere som hende ind på hospitalsgangene

Kirsten Maria Jensen har udviklet et rum med højtalere, der skal hjælpe patienter med at finde det helt rigtige høreapparat. Det har hun gjort i samarbejde med sundhedspersonalet på hospitalet.

Ingeniøren Kirsten Maria Jensen lukker døren bag sig, og så bliver der stille. 

Helt stille.

Hun står inde i et hvidt rum på Rigshospitalets afdeling for Øre-Næse-Halskirurgi, der er fuldstændig lydisoleret. Rundt om på væggene stikker der 26 højtalere ud.

Patienterne bliver sat på en stol inde i rummet med en mikrofon, imens Kirsten sidder og lytter med ude i teknikrummet.

- Der kommer støj ud af alle højtalerne bortset fra en. I den sidste højtaler siger en stemme en masse sætninger, som patienterne skal gentage. De bliver gradvis lavere og lavere, forklarer Kirsten Maria Jensen, der er uddannet ingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

Formålet med det nyudviklede rum er, at man skal teste, hvordan patienters hørelse er, når de bliver udsat for en masse støj, og på den måde kan de vurdere, om patienten skal have et høreapparat.

Tæt samarbejde mellem sundhedspersonale og ingienører

Kirsten Marie Jensen skiftede for flere år siden universitetslokalerne ud med Rigshospitalet, fordi DTU og Rigshospitalet har et samarbejde, hvor de studerende og forskerne kan rykke ind på hospitalsgangene og udvikle innovative løsninger.

- Det vi lærer på studiet er meget teknisk og teori, men jeg kan godt lidt at have mere hands on, og her på hospitalet får vi lov til at arbejde med det i praksis sammen med lægerne, fortæller Kirsten Maria Jensen.

Det har hun gjort i samarbejde med hospitalets sundhedspersonale, hvor de har udnyttet hinandens kompetencer.

- Vi har nogle idéer som læger, vi får dem fra vores patienter, som ikke kan lade sige gøre, og så er det vigtigt, vi kan give dem til sådan en som Kirsten og høre, hvordan kan vi gøre det her på en smartere måde, og kan det udvikles?

- Og det gør Kirsten for eksempel med sådan et smart lydisoleret rum til udvikling af høreapparater, fortæller Mads Klokker, der er cheflæge på Rigshospitalet.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Mads Klokker(th), der er cheflæge på Rigshospitalet, står sammen med  Ingeniøren Kirsten Marie Jensen (tv).
Mads Klokker(th), der er cheflæge på Rigshospitalet, står sammen med Ingeniøren Kirsten Marie Jensen (tv).

Nu skal samarbejdet styrkes

Nu går de to parter all in på projektet og opretter Danmarks første tekniske universitetshospital.

Samarbejdet går under navnet Technical University Hospital of Greater Copenhagen.

Her vil man samle de fagligheder, der er på DTU og hospitalerne, og sammen skabe rammerne for et samarbejde mellem ingeniører og det sundhedsfaglige personale, hvor de kan mødes og skabe nye idéer og løsninger på hospitalsgangene.

I har jo allerede et samarbejde med DTU, så er det her ikke bare et mediestunt, hvor I bruger et lidt finere navn til det?

- Vi er glade for omtalen, og det er rigtigt, at vi længe har haft et samarbejde, men det har mere været med nogle projekter hist og pist. Vi vil gerne et gear op, og derfor laver vi et partnerskab, der er mere forpligtende, fortæller Lars Gaardhøj (S), der er regionrådsformand i Region Hovedstaden.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Her bliver aftalen mellem Region Hovedstaden og DTU underskrevet.
Her bliver aftalen mellem Region Hovedstaden og DTU underskrevet.

Som en del af aftalen skal de studerende på DTU ud på hospitalerne, så de får meget mere praktisk erfaring.

Der skal oprettes nye uddannelser, og læger og sygeplejersker skal have kurser i innovation.

- Det er også svært at få medarbejder nok, og derfor har vi også brug for at gøre tingene på en klog og effektiv måde, og der kan teknologi hjælpe os, fortæller Lars Gaardhøj (S).

(Artiklen fortsætter efter boksen)

Du går glip af noget her! 😊

Afstemningen kræver et ja til cookies.
Så man kun kan stemme én gang om ugen.
Vær med ved at klikke på boksen her:
Tillad alle cookies

Glade for samarbejdet bliver udbredt

Kirsten Marie Jensen blev så glad for at være på Rigshospitalet, at hun til sidst endte med at blive fuldtidsansat af hospitalet.

- Min chef på DTU var også sommetider på Rigshospitalet, og hun spurgte mig, om jeg ikke ville ansættes fast på Rigshospitalet, fordi de godt kunne bruge mine tekniske kompetencer, og det, synes jeg var en god mulighed.

Hun er glad for, at samarbejdet nu bliver udbredt, for hun har selv været rigtig glade for samarbejdet, som hun tror, at andre afdelinger kan få gavn af.

- Jeg lærer rigtig meget af dem, der arbejder ude på hospitalerne, for jeg kommer bare med min tekniske baggrund, men de lærer mig rigtig mange ting, som jeg slet ikke ved noget om endnu, slutter hun


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik