Ingeniører rykker ind på hospitalsgangene på nyt teknisk universitetshospital

Onsdag satte DTU og Region Hovedstaden deres signatur på et nyt samarbejde, hvor man vil transformere sundhedsvæsnet med innovative løsninger.

Et lydtomt rum til at udvikle høreapparater, AI-løsninger og intelligente alarmsystemer.

Det er bare nogle af de innovative løsninger, som flere af Region Hovedstadens hospitaler har fået ud af et samarbejde med Danmarks Tekniske Universitet (DTU), og nu går de to parter all in på projektet.

Fremover skal alle hospitalerne i regionen nemlig arbejde endnu tættere sammen med DTU, og i dag oprettede de derfor Danmarks første tekniske universitetshospital til stor glæde for begge parter.

- Vi har de sidste år set en fantastisk udvikling på vores hospitaler i samarbejde med DTU, hvor nye og innovative løsninger har hjulpet med at forbedre vores patientbehandling.

- Det samarbejde bliver med aftalen i dag konkretiseret og styrket, siger Lars Gaardhøj (S), der er regionrådsformand i Region Hovedstaden.

Lars Gaardhøj (S) er glad for samarbejdet med DTU.
Lars Gaardhøj (S) er glad for samarbejdet med DTU.

Ingeniører og sundhedspersonale skal spille sammen

Samarbejdet går under navnet Technical University Hospital of Greater Copenhagen.

Her vil man samle de fagligheder, der er på DTU og hospitalerne, og sammen skabe rammerne for et samarbejde mellem ingeniører og det sundhedsfaglige personale, hvor de kan mødes og skabe nye idéer og løsninger på hospitalsgangene.

quote Vi kan ikke levere den sundhed, der kræves i dag, hvis vi ikke leverer sundhed på andre måder.

Martin Magelund Rasmussen, vicedirektør på Rigshospitalet.

Og samtidig skal sundhedspersonalet efteruddannes inden for innovation og teknologi, og der skal oprettes nye kandidatuddannelser for at styrke samarbejdet.

- Vi skal ikke kun lære af hinanden, men transformere sundhedsvæsnet ved at tilføre nye færdigheder inden for teknologi.

- Dermed kan vi skabe en ny generation af ingeniører, der er specialiseret i sundhedsteknologi og sundhedsfagligt personale, fortæller Anders Bjarklev, der er rektor på DTU.

Gode erfaringer

Et af de hospitaler, der allerede har haft et tæt samarbejde med DTU, er Rigshospitalet. De har sammen udviklet både AI-løsninger, intelligente alarmsystemer, men også et helt lydisoleret rum til høreapparater.

- Vi har blandet de sundhedsfaglige kompetencer med de teknologiske med stor succes. Vi har for eksempel oprettet Center for Hørelse og Balance, hvor vi har udviklet nogle innovative løsninger i samarbejde, fortæller Martin Magelund Rasmussen, der er vicedirektør på Rigshospitalet.

Brug for ny teknologi

Med den nye aftale får de nu bedre muligheder for et endnu tættere samarbejde. De studerende på DTU skal ud på hospitalerne, så de får meget mere praktisk erfaring.

Derudover kan hospitalet lave fælles ansættelser med professorer fra DTU, så de bliver en mere integreret del af hospitalet og kan spare med læger og sygeplejersker.

Og det er nødvendigt, for i fremtiden vil der være flere og ældre patienter med behov for højspecialiseret behandling.

- Vi kan ikke levere den sundhed, der kræves i dag, hvis vi ikke leverer sundhed på andre måder. Vi kommer ikke til at ansætte flere, men laver løsninger, der kan behandle flere patienter på bedre måder, slutter Martin Magelund Rasmussen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik