Farumkonge hyldes med mindeplade: Datter holder rørende tale

Peter Brixtoftes døtre afslørede en ny, lille mindeplade på Farum Kulturhus. Masser af farumgensere deltog i mindehøjtideligheden.

- Vi har minder om en barndom, hvor man puttede sig i sofaen i nattøj en søndag morgen side om side med sin elskede far, og så blev der set den ene Olsen Banden-film efter den anden. Vi blev ikke blot oplært i Olsen Banden, men også i James Bond og morsomme franske film om Anden Verdenskrig. "Det er kultur", sagde min far. "Det er vigtigt for din dannelse - altså det er en slags uddannelse i livet." 

quote  Min far dyrkede en masse. Og det er så åbenbart det, kultur betyder

Marie Brixtofte

Sådan lød de rørende ord fra en af den tidligere borgmesters døtre, da hun sammen med sine to søstre afslørede en ny, lille mindeplade for Peter Brixtofte i Farum Kulturhus. 

Det skriver Lokalavisen.dk. 

Hun fortalte også, at der altid lå bøger under juletræet, og at bykongen ofte dansede i flere minutter til jødisk folkemusik, før døtrene skulle køres i skole. 

- Og nogle søndage gjorde vi noget, som ingen af vennerne gjorde – vi hyggede i den Dansk-Tyrkiske Forening, og mødte mennesker vi ikke kendte, og spiste Pide, Køfte og Adana Kebab. Min far dyrkede en masse. Og det er så åbenbart det, kultur betyder. At dyrke. Han dyrkede bridge. Han dyrkede fodbold. Han dyrkede film, koncerter, udstillinger og foredrag. Han sad ved havnen i Antalya og bare kiggede på mennesker i timevis. Min far samlede på oplevelser, sagde Marie Brixtofte.

Den lille nye, trekantede akrylplade er blevet opsat på en ældre skulptur i Farum Kulturhus, som bykongen selv anskaffede fra Israel til huset. 

quote Han brændte så meget for så mange ting, at han i virkeligheden brændte op

Troels Schmidt, Farum Kulturhus

Og i Farum Kulturhus har man i høj grad god grund til at ære den tidligere borgmester, der også var med til at grundlægge stedet. 

- Han havde en stor kærlighed for kultur. Man kan sige, at han brændte så meget for så mange ting, at han i virkeligheden brændte op til sidst. Han kom til og gjorde to store ting for os. Han renoverede Farum Midtpunkt og etablerede Kulturhuset, fortæller journalist og kulturmedarbejder Troels Schmidt til TV 2 Lorry. 

- Vi havde en fin og hellig stund, hvor vi mindedes hans indsats for Farum. Han var en mand med store armbevægelser, men det var aldrig for hans egen vindings skyld, siger han. 

Cirka 400 kultur-begejstrede borgere deltog i arrangementet for den tidligere borgmester, som døde 8. november 2016. 

Peter Brixtofte blev dømt for mandatsvig i 2008 ved Højesteret. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik