Succes: Urin-dating for kræsne tigere

Københavns Zoo har succes med at lade kræsne hun-tigere vælge deres mager ved hjælp af urinprøver.

Det er åbenbart ikke nemt at stille en hun-tiger tilfreds, når det kommer til valg af livspartner. Og det er både dyrt og ærgerligt, da Zoo-verdenen bruger masser af tid og ikke mindst penge på at transportere de kærlighedshungerende tigere kloden rundt.

Derfor vækker det også ekstra begejstring, at man i Københavns Zoo, har succes med fjern-dating for tigere. Det viser sig nemlig, at huntigere vælger deres mager ud fra duft - duft at urin. Hvilket er betydeligt lettere at fragt rundt i mellem verdens zoologiske haver.

To rør med urin fra to forskellige hanner, i dag er det spændende tis fra Odense Zoo og Knuthenborg Dyrepark,  bliver hængt op hos hunnen med tre meters afstand.

Hunnen kan nu undersøge, snuse, markere og kradse på prøverne, alt imens hendes adfærd nøje bliver registreret.

 

Tilsvarende studier med mink har vist, at det er muligt at måle en forskel i tiden, de bruger på at snuse og kradse på de to prøver, og tigerprojektets mål er nu at udvikle en metode til at bedømme hunnernes præferencer.

Lykkes det, vil det forhåbentlig reducere behovet for flere introduktioner og dyretransporter - og aggressionerne imellem de dyr, der ikke er et godt match. I bedste fald vil det føre til øget avlssucces og bedre velfærd hos de truede rovdyr i de zoologiske haver.

Se mere på TV 2 kl. 19:30 i aften.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Roskilde Folkepark

Årsagen er fundet: Derfor er søerne i Folkeparken mælkede og blågrønne

imerco(3)

playHer er æggene ikke på køl: - Det er helt unødvendigt

oplevelser nat

Her er fire gratis oplevelser i nattens mulm og mørke

Genrefoto

playEndelig: Længe ventet strand åbner til sommer

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere