Ny dyreart ankommet til Zoo

Byd velkommen til den røde dykkerantilope.

Det kegleformede horn og de længere bagben end forben gør det nemt for den røde dykkerantilope at komme hurtigt igennem tæt buskads. Foto: TV 2 Lorry

Den er knap en meter lang, har et kegleformet horn og er helt vild med frugter, blomster og planteskud.

En rød dykkerantilope er flyttet ind i Københavns Zoo.

Oprindeligt kommer den helt fra Afrikas østkyst, men det københavnske eksemplar er i denne omgang kun rejst fra Tyskland. Den nye kvindelige røde dykkerantilope har tidligere boet i Berlins Zoo.

Dykkerantilopen er nu sendt i karantæne i fire uger for at sikre, at den ikke bærer nogen sygdomme med sig, der kan smitte de øvrige dyr i Zoo, men når karantænen er overstået flytter den ind sammen med okapierne.

Der er udsigt til, at den kvindelige røde dykkerantilope også får mandligt selskab af egen art. Zoo forventer at få en hanantilope på et senere tidspunkt, så de kan danne par.

Zoo forventer også at få en hanantilope på et senere tidspunkt, som kan danne par med hunnen.

Den lille antilope, der stammer fra Afrikas østkyst, har en tætbygget krop, bliver 70-100 cm i kropslængde og vejer 10,5-12 kg.

Der er ingen forskel på kønnene, men hunnerne bliver lidt større og tungere end hannerne.

Begge køn har kegleformede horn, der peger bagud. Forbenene er lavere end bagbenene, hvilket er typisk for antiloper, der lever i tæt bevoksning, som de skal trænge igennem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?