05:33

Daimi Gentle

DAIMI GENTLE


Altmuligkvinden fra RiddersalenDaimi Gentle (født 1. januar 1944 i København som Daimi Augusta Larsen) er en dansk sangerinde og skuespiller.
I 1949 flyttede hun med sine forældre til Esbjerg. Som en ung skolepige på 17 år blev hun stjerne for en aften i 1961. Daimi optrådte i en TV talentkonkurrence i Centralmagasinet, (senere Magasin ANVA) i Esbjerg. Hun sad i et telt og sang "Travelling Light". Det blev til en række Brenda Lee- og Helen Shapiro-inspirerede singler for TONO, men hendes udtryk drev hende hurtigt over i det mere – efter datidens forhold – modne repertoire, først som sangerinde i Jørn Grauengaards orkester i 1964 og siden som revy-artist, bl.a. sammen med Dirch Passer og Preben Kaas. Sidstnævnte satte også Annie Get Your Gun op, og Daimi fik hovedrollen. Musikken findes på LP og CD.

Hun har også prøvet at optræde som Lommerpige på ABC Teatret. Herudover har Daimi haft roller på Det ny Teater og på Falkoner-scenen. Fra 1975 og mange år frem var Daimi Gentle ansat på Jytte Abildstrøms teater på Riddersalen, og op gennem 1970'erne udgav hun en del plader med vidt forskelligt materiale, lige fra julesalmer til country-rock.

Gennem sin karriere har hun ligeledes optrådt i jazzsammenhænge, bl.a. med Louisiana Jazzband og var også solist med Kansas City Stompers. De mere poppede ting fremfører hun i dag kun sporadisk. Hun udgav på eget selskab en 40-års jubilæums-cd i 2001 og fik i 2006 rollen som kokkepigen Laura i musical-opsætningen af Matador i Operahuset.
Hun har i mange år været gift med den britiske musiker Clifford (Cliff) Gentle, der bortgik i efteråret 2014. Cliff Gentle var uddannet murer og urmager samt lærer/behandler indenfor FM Alexanderteknik. Cliff Gentle var autodidakt musiker og guitarist i The Phantoms, der udgav adskillige plader i Sverige op gennem 60'erne, hvor de agerede opvarmning for prominente navne såsom The Beatles, The Searchers og Gerry and the Pacemakers.SE OGSÅ