DRØMMEN OM VM I ISHOCKEY

Om få dage begynder en af de største idrætsbegivenheder, der nogensinde har været i Danmark. VM i Ishockey, og en stor del af kampene spilles i Royal Arena på Amager. Og imens de professionelle ishockeyspillere gør deres yderste for at repræsentere de danske farver, er den næste generation af spillere allerede i gang med at forberede sig til et liv som professionel med en drøm om en dag at spille på det ishockeylandshold, som en dag ude i fremtiden skal kæmpe for Danmark.

Vi har mødt to 12-årige ishockeyspillere, Mathias Rydahl og Alfred Nielsen, som lægger al deres energi og deres tid i at spille ishockey og som drømmer om engang at være med helt til tops og en dag selv blive udtaget til Danmarks bedste ishockeyhold. Mathias og Alfred spiller i klubben KSF, Københavns Skøjteløberforening. De elsker ishockey, og de fortæller om sejre, nederlag kammeratskaber, rejser til store turneringer i udlandet og om drømmen om VM.

KSF er vores klub.

Mathias Rydahl og Alfred Nielsen er 12 år gamle og spiller ishockey i KSF på Østerbro. De er begge to talentfulde og meget ambitiøse med deres sport. De drømmer om selv at spille med i en VM turnering en dag. Men først gælder det klubben og træningen i KSF, som holder til i et midlertidigt telt på Østerbro.


Turen går til Canada.

Canada er en kæmpe ishockeynation i forhold til Danmark. I Canada er der mere end 600.000 aktive spillere, hvor vi i Danmark kun kan tælle omkring 4.000 Canada har netop afholdt en stor turnering for ungdomsspillere, og Mathias’ og Alfreds hold var inviteret med.


Kammeratskabet.

Kammeratskabet er lige så vigtig en del af sporten som selve spillet. De ser deres kammerater på holdet næsten hver eneste dag året rundt, for de træner 8 gange om ugen. De er ofte på ture sammen rundt i landet, og alle turene styrker sammenholdet. De er vildt glade for, at VM bliver afholdt i Danmark. Mange af kampene spilles endda lige i nærheden - i Royal Arena på Amager


Nederlag.

Hvordan føles det at kæmpe, så sveden pibler og så alligevel tabe? Det ved de to ishockeyspillere Mathias Rydahl og Alfred Nielsen. De - og resten af deres hold – var utrolig skuffede, da de tidligere i år røg ud af en stor turnering i Canada. De håber, at det danske landshold kan få en flot placering i det VM, der kører i maj måned her på hjemmebane i Danmark, bl.a. i Royal Arena.


Sejr.

Er der noget bedre end at mærke sejrens sødme? De to 12-årige ishockeyspillere Alfred Nielsen og Mathias Rydahl ved præcis, hvordan det føles. Og særligt, når man er en af dem, der er med til at afgøre kampene. Alfred husker særligt, hvordan det var at score et ganske særligt mål i en meget afgørende kamp. De håber, at Danmark vinder alle kampe ved det VM, der begynder om lidt, og som danskerne er værter for. .