At dele din bil kan koste dig penge

Du kan få vrøvl med erstatningen efter et uheld, hvis du ikke oplyser forsikringsselskabet om, at du lejer din bil ud gennem de nye deleportaler.

Delebils- portalerne forsikrer din bil, mens den er udlejet. Men du kan alligevel få problemer med dit eget forsikringsselskab, når du selv kører i bilen og laver en skade. For er der gang i udlejningen, kan din bil ende med at have kørt langt flere km på et år, end din kaskoforsikring dækker. Og så er du underforsikret.

På GoMores webside har der ikke været nogen oplysning til de private udlejere, om at de skal huske at tjekke deres egen forsikring. Og det kunne der godt stå, siger Mia Riis Carlsson, der udlejer sin bil gennem begge firmaer. - Jeg har ellers følt mig i gode hænder, men det vil være rart, at de lige skriver det på siden med forsikringsoplysninger for os der udlejer, siger hun.

Efter TV 2 Lorry har henvendt sig GoMore, vil de se på at få oplysningen ind i på deres webside: - Vi skal have det indarbejdet så det ikke forvirrer vores brugere. De skal skelne mellem deres egen forsikring, privat, og den der forsikrer deres bil mens den er lejet ud, siger Rasmus Carlsen, kommerciel direktør hos GoMore.

Se GoMores forsikringsside her og se om du kan finde oplysningen

Hos If- forsikring, siger Birgitte Ringbæk: - Det er altid en god idé at tage kontakt til os og få tilpasset din forsikring til din bils faktiske forbrug. Så selvom du ikke har pligt til at oplyse om fx kørsel via GoMore, så er det hensigtsmæssigt for dig at oplyse om det, fordi du formentlig skal have justeret det samlede årlige antal kørte km i din forsikring, og derved undgå at vi lægger 5000 kr. oven i din selvrisiko, hvis du er underforsikret.

 

Se hvordan du deler bil og cykel

 

Spørg forsikringen selv

Er du kunde hos Codan, har du pligt til at oplyse om, at du anvender din bil til et andet formål end du plejer, f.eks. når du udlejer din bil til andre via GoMore og MinBilDinBil. For hvis du selv kører bilen og laver en skade, risikerer du at der modregnes i erstatningen.

Hos LB-forsikring er der, som hovedregel, ingen problemer: - Vores kaskoforsikring er udregnet ud fra bilens værdi og alder, ikke fra antal kørte kilometer, siger Ulrich Erritsø, skadeschef i Lærernes Brandforsikring.

Hos GoMore siger Rasmus Carlsen, kommerciel direktør: - Vi informerer om det i fremtiden, men det er egentlig ikke et deleøkonomisk problem. For folk skal altid sikre sig, at de er forsikret rigtigt, uanset om de deler deres bil eller ej. Og så kan man altid ringe til sin egen forsikring og få rettet kilometertallet, hvis det overstiger de kilometer, man er forsikret for.

Tirsdag d. 9.2. klokken 20.00 kan du se programmet "Vi deler - duer det" på Lorry+.
I prgrammet tester vi, hvad der virker indenfor deleøkonomi.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

billeder genbrug (0-00-05-19)

playGenbrugelig madkasse til takeaway skal være med til at redde miljøet

Til salg

Boligpriserne er eksploderet, og det er dårligt nyt for én gruppe

Reklameskilte DBA

Reklame-entusiasten Jens Ove købte skilt for 500 kr. - nu er det vurderet til 75.000 kr.

Casper Christensens pragtvilla i Hornbæk

Casper Christensen sætter pragtvilla til salg efter et år

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere