Serie Vi anbefaler

33:42

Dette afsnit

Fødevarevidenskabens historie - Revolutionen fra Frederiksberg (2:3)

En af de helt centrale personer i denne udvikling var Niels Johannes Fjord, som man kan kalde for Fødevarevidenskabens Nils Bohr. Fjord udviklede geniale løsninger på problemer, der fik en stor betydning for Danmarks økonomi og var med til at skabe grundlaget for velfærdssamfundet.

Danmark stod på grund af stor international konkurrence på kornmarkedet overfor faldende priser, og en gennemgribende omlægning af landbruget var nødvendig. Smør og bacon blev det nye guld for landets eksportindtægter. Spørgsmålet er, om vi i dag – ligesom i industrialiseringens og fødevarevidenskabens barndom – står overfor en radikal omlægning af fødevareproduktionen? Produceret af Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet (KU FOOD).

16/06/2019

Lorry dækker et område, der vrimler med gode historier - og nogle historier fortælles bedst af borgerne selv. Her finder du tv-programmer, som er produceret af institutioner, grupper eller borgere i Hovedstadsområdet. Det er programmer med relevans og historier, som vi mener fortjener at komme ud til alle regionens borgere.

Nogle programmer er produceret af professionelle, andre af amatører, men fælles for historierne er, at de er vedkommende for fællesskaber i TV 2 Lorrys dækningsområde.

Afsnit

Alle serier A-Å