Serie Vi anbefaler

30:06

Dette afsnit

Fødevarevidenskabens historie - Øl med himmelsk gær-drys (3:3)

Danmark er et øl-land, og med Carlsberg er vi størrelsesmæssigt i top 4 i verden, når det gælder bryggerier. Vi ved meget om øl, som der også forskes intensivt i. I gamle dage vidste man ikke, at gær var gær. Alligevel bryggede man øl på livet løs, da det var en sikker drik, som endda var sanktioneret af kirken, hvis den var brygget på humle.

I gamle dage bryggede man øl med gærkrans uden at vide, hvad det egentlig var, der skete, når man puttede kransen i øllet. Nu til dags eksperimenteres der meget med nye typer af øl. Øl med ”solsmag” lyder poetisk, men ifølge forsker Henrik Siegumfeldt er det bestemt ikke noget man ønsker sig. Produceret af Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet (KU FOOD).

23/06/2019

Lorry dækker et område, der vrimler med gode historier - og nogle historier fortælles bedst af borgerne selv. Her finder du tv-programmer, som er produceret af institutioner, grupper eller borgere i Hovedstadsområdet. Det er programmer med relevans og historier, som vi mener fortjener at komme ud til alle regionens borgere.

Nogle programmer er produceret af professionelle, andre af amatører, men fælles for historierne er, at de er vedkommende for fællesskaber i TV 2 Lorrys dækningsområde.

Afsnit

Alle serier A-Å