”Vildt rørende”: Borgere støtter grønthandler med blodprop

En grønthandler i Vallensbæk blev ramt af en blodprop i hjernen. Søndag åbnede de lokale butikken for at få solgt de varer, som ellers skulle have været smidt ud.

03:03

Video: TV 2 Lorry

Der var travlhed i Lassefars Grønthandel i Vallensbæk i dag. Og det selvom ejeren slet ikke var til stede.

Efter grønthandler Lasse Høegh-Guldberg Petersen i torsdags blev indlagt med en blodprop i hjernen, har lokale kræfter samlet sig for at støtte op.

Jeg synes jo, det er så fedt, at man træder til, når nogen har brug for hjælp

Bettina Kjærulf Andersen, initiativtager

I fredags skrev Bettina Kjærulf Andersen, som er ven af familien, til Lasse Høegh-Guldberg Petersens kone, Susanne, for at spørge, om hun på nogen måde kunne hjælpe i den svære tid. Hun svarede, at hun godt kunne bruge hjælp til at få solgt grøntsagerne i butikken.

Bettina Kjærulf Andersen lavede herefter et opslag på Facebook, og så strømmede det ellers ind med hilsner fra borgere, som gerne ville give en hånd med i butikken eller købe en kasse med grøntsager. 

Læs også Hjælp til virksomheder: Bliv miljørigtige og scor kassen

Søndag kl. 10-14 kunne butikken så holde åbent, og i løbet af bare et par timer var hylderne med frugt og grønt næsten tomme.

- Jeg synes jo, det er så fedt, at man træder til, når nogen har brug for hjælp, siger Bettina Kjærulf Andersen.

Mads Transel er en af de borgere, som er troppet op i butikken for at hjælpe. Han bor på samme vej som Lasse Høegh-Guldberg Petersen i Vallensbæk.

- Jeg kan bruge lidt af min søndag på at være med til at sørge for, at butikken kan holde åbent. Det det eneste, jeg kan gøre. Jeg kan jo ikke gøre mirakler for ham (Lasse Høegh-Guldberg Petersen, red.) inde på hospitalet. Det må han selv arbejde hårdt på, siger Mads Transel.

Jeg synes, det er helt vildt. Det er helt vildt rørende i hvert fald, altså at folk er så villige til at bakke op

Lasse Høegh-Guldberg Petersen, indehaver af Lassefars Grønthandel

Den lokale indsats betyder, at butikken slipper for at skulle smide en masse frugt og grønt ud og ikke mister indtægten fra slaget. Opbakningen gør stort indtryk på Lasse Høegh-Guldberg Petersen:

- Jeg synes, det er helt vildt. Det er helt vildt rørende i hvert fald, altså at folk er så villige til at bakke op. Det kommer meget bag på mig, siger en tydelig rørt grønthandler fra hospitalssengen på Rigshospitalet i Glostrup. 

Læs også Lasses nødråb på facebook reddede butikken fra lukning

Lokal støtte for anden gang

Det er ikke første gang, lokalbefolkningen i Vallensbæk støtter op om den lille grønthandel.

I januar var butikken, som er under et år gammel, truet af lukning på grund af økonomiske problemer. Lasse Høegh-Guldberg Petersen skrev dengang ud på en lokal Facebook-side og efterlyste et mirakel.

Og det fik han. Der viste sig en overvældende, lokal interesse for Lassefars Grønthandel, og det væltede ind med bestillinger – så mange, at butikken kunne fortsætte.

Men lykken varede desværre kort for Lasse Høegh-Guldberg Petersen. For bare få en lille måned senere blev grønthandleren ramt af en blodprop.

Lassefars Grønthandel vil være lukket den næste måned, mens indehaveren kommer sig over sin blodprop. 

Læs også Glemte at bestille mad til bosted - så tog lokale affære

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik