Vestegnskommune bliver en af landets første med 100 procent fossilfri busser

Når busdriften bliver omlagt og de fossilfri busser bliver sat ind, vil Vallensbæk Kommune årligt spare en halv million kroner.

Vallensbæk bliver en af landets første kommuner, som kommer til at køre med 100 procent fossilfri busser, skriver kommunen på sin hjemmeside.

Helt konkret betyder det, at der fremover ikke vil være en nettoudledning af CO2 fra de busser Movia kører i Vallensbæk Kommune.

Busruterne linje 143, 144 og 166 i Vallensbæk Kommune har netop været i udbud og fra december 2021 vil alle Movias busser for kommunen komme til at køre på fossilfrit brændstof.

- I Vallensbæk arbejder vi løbende med at fremme brugen af kollektiv transport, samtidig har vi fokus på at være en grøn og bæredygtig kommune. Med de nye busser kan vi give vores borgere det bedste fra begge verdner. God kollektiv transport gennem gode bæredygtige busruter, siger Henrik Rasmussen, borgmester i Vallensbæk.

Alle busser skal være fossilfri i 2030

Busserne, som skal køre i Vallensbæk, har allerede været på vejene på andre ruter. De har bare flere gode leveår i sig, og derfor kan de anvendes på kommunens busruter. Populært sagt ”upcycles” eksisterende busser til at kunne køre på fossilfrit brændstof fremfor diesel.

Når busdriften bliver omlagt og de fossilfri busser bliver sat ind, vil Vallensbæk Kommune årligt spare en halv million kroner på at holde busserne kørende sammen med Movia.

- Sammen med de sjællandske kommuner og regioner bidrager Movia i vores mobilitetsplan til klimadagsordenen med grøn omstilling og flere rejsende i den kollektive transport. Vores mål er, at alle busser er fossilfri i 2030, og mindst halvdelen er eldrevne, flextrafik køres i elbiler, og nye tog er eldrevne, siger Dorthe Nøhr Pedersen, administrerende direktør i Movia.

Udover at busserne udleder 100 procent mindre CO2, så kommer de også til at udlede halvt så mange partikler og reducerer udledningen af såkaldt NOx med 77 pct. 

NOx stammer ofte fra forbrændingen i en motor, og forkortelsen er fællesbetegnelsen for flere forskellige gasarter, der er dannet af forbindelser mellem kvælstof og ilt. Når der er NOx til stede i luften, danner det ozon, som kan irritere luftvejene. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

20200624-170308-L-1920x1280we

playGodt nyt til badegæster: Populær strand forbedres

25_seconds

playStrid i landsretten - beboere i Fredens Havn kan blive hjemløse

dunkene

playKøbenhavnske forskere bag banebrydende metode: Så meget kemi afgiver drikkedunke

Pandaer

playZoos hanpanda vil hellere tygge i bambus end parre sig

Vallensbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere