Vallensbæks tidligere bykonge gennem 26 år er gået bort

Vallensbæks tidligere borgmester i 26 er gået bort 95 år gammel.

Poul Hansen ses her sammen med Vallensbæks nuværende borgmester Henrik Rasmussen ved fejringen af Vallensbæk Rådhus’ 25 års jubilæum i 2012. Foto: Vallensbæk Kommune

Poul Hansen var borgmester i Vallensbæk i 26 år og sattte i den grad sit aftryk på kommunen.

Han gik bort onsdag 95 år gammel.

Som konservativ borgmester fra 1967 til 1993 stod han i spidsen for en rivende udvikling, og det betød, at nye borgere væltede til byen.

Under Poul Hansen som borgmester blev kommunens indbyggertal tidoblet.

Han blev valgt som formand for Det Konservative Folkeparti i Vallensbæk i 1958, og de kommende år brugte han på at tegne skitser over det Vallensbæk, som han ønskede sig:

- Jeg vidste, at staten havde planer om en togbane og en motorvej igennem Vallensbæk, og de to ting brugte jeg som udgangspunkt til at tegne Vallensbæk op, sådan som jeg drømte byen skulle se ud. Planerne kom stort set til at holde stik, selvom der selvfølgelig var nogle ting, vi undervejs blev nødt til at ændre, efterhånden som byen voksede og udviklede sig, har Poul Hansen ifølge Vallensbæk Kommune sagt.

Inden Poul Hansen blev Vallensbæks første borgmester, var han sognerådsformand i Vallensbæk.

I 2002 blev han spurgt til sin største politiske bedrift: 

- Der er sket så mange ting I de år, men noget af det, jeg nok mindes med størst glæde - udover at det lykkedes at bibeholde Vallensbæk som selvstændig kommune - er de mange store ting, der blev bygget undervejs. Vi fik et ridecenter, et idrætscenter, og jeg var medvirkende til, at vi fik bygget nogle gode havne i området, sagde han ifølge Vallensbæk Kommune.

Poul Hansen stoppede som borgmester i 1997, men trak sig først for alvor ud af politik i 1997, hvor han sluttede som formand for teknisk udvalg.

I sin fritid spilede han golf og dyrkede jagt.

Svigersønnen Kurt Hockerup overtog i 1994 borgmesterposten fra Poul Hansen. I dag er Henrik Rasmussen, Kons., borgmester i Vallensbæk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik