Vallensbæk vinder sag i Højesteret

Vallensbæk kommune vandt sag, der handlede om udlevering af private oplysninger om en ansat

Foto: TV 2 Lorry

Vallensbæk Kommune gik af med sejren, da Højesteret i dag behandlede en sag, der handlede om udlevering af ansattes helbredsoplysninger.

Taber  var fagforbundet FTF, der førte sag på vegne af Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund, BUPL.

Sagen drejede sig om en ansat i en vuggstue, der blev fyret helt tilbage i 2009. I opsigelsesperioden sygemeldte den fyrede pædagog sig, og kommunen udbetalte derfor sygedagpenge til arbejdesgiveren - vuggestuen.

Men Vallensbæk kommune ønskede at stoppe udbetalingerne, fordi man fra den sygemeldtes læge havde fået oplysning om, at vedkommende ikke ville tage imod en antidepressiv behandling. Lægens oplysninger fremgik af en såkaldt statusattest, og den brugte kommunen som udgangspunkt i samtaler med såvel sagsøgeren - altså den afskedigede - og vuggestuen.

BUPL rejste sagen, fordi Vallensbæk Kommune dermed gav oplysninger til vuggestuen om en sansat, der var sygemeldt , og det var ifølge fagforeningen en overtrædelse af forvaltnings- og persondataloven.

 

Læs også Fortvivlet familie: Iuliia har seks dage til at forlade Danmark

 

Men Østre  Landsret afviste i første omgang påstanden, og den afgørelse har Højesateret altså stadfæstet i dag.

-Kommunen havde pligt til at partshøre vuggestuen om A's (sagsøgeren, red.) helbredsforhold, og at kommunen ikke ved at videregive statusattesten i sin helhed har tilsidesat sin tavshedspligt, hedder det i dommen fra Højesteret

 

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik