Træplukker: Gravemaskine plukker 30 år gamle træer op til genbrug

En gravko kunne med lethed fjerne et par træer, der står i vejen, men i Vallensbæk har man investeret i en særlig maskine, så man kan genbruge dem.

I Vallensbæk går man ind for genbrug. Faktisk er man gået så vidt, at man nu også vil genbruge de 30 år gamle træer i midterrabatten.

Strandesplanaden og Vallensbæk Torvevej skal indsnævres fra fire til to spor, og mens arbejdet står på, er træerne i vejen. Normalt skulle de derfor lade livet, men disse træer kan ånde lettet op.

quote Jeg synes, det ville være ærgerligt at fælde nogle så pæne træer, så vi har valgt at få dem gravet op.

John Sørensen, driftleder i  Vej og Park i Vallensbæk Kommune

Vallensbæk Kommune har nemlig skaffet sig en helt særlig gravemaskine, der kan plukke de 30 år gamle træer op, som var de gulerødder.

- Jeg synes, det ville være ærgerligt at fælde nogle så pæne træer, så vi har valgt at få dem gravet op, siger John Sørensen, driftleder i  Vej og Park i Vallensbæk Kommune.

Træerne bliver gravet op i cirka halvanden meters dybde, læsset på en læstbil, kørt i depot og når arbejdet med vejen er færdigt, kan træerne genbruges.

Der er penge i genbrug

Træerne genbruges ikke kun af klimamæssige hensyn. Det kan også svare sig økonomisk for kommunen at genbruge de fuldvoksne træer, som de allerede har.

- Skal vi ud og have de samme træer, så ville det blive rigtig, rigtig dyrt.  Det koster cirka 80.00 at grave dem op, men skal du have et træ i denne her størrelse, så koster det mellem 10 og 12.000 kroner pr. styk, forklarer John Sørensen.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

amarminoskilt1_web

Efter flere konflikter mellem besøgende: Naturpark opfordrer nu til sikker færdsel

Naturcenter amager

De mest naturrige steder i landet: Otte kommuner fra Lorryland med på top 10

Amager Fælled Lærkesletten blokade byggeri

Aktivister blokerer byggeri på Amager Fælled: ”Vi er naturens stemmer”

Hugorm

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

Vallensbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere