Top-Toys mega-auktion skydes i gang - Men der er næsten intet legetøj

Mere end 1.000 varenumre fra konkursramte Top-Toy sættes på auktion fra den 4. marts, men legetøj er der ikke meget af.

Top-Toy forbinder man normalt med alverdens legetøj, så når over 1.000 varenumre fra selskabet sættes på auktion, henledes tankerne hurtigt på bunkevis af legetøj, man måske kan sikre sig til billige penge. Det er dog langt fra tilfældet ved denne auktion.

quote Det er ikke hver dag vi står for at auktionere fra et selskab, som så mange danskere forbinder med barndomsminder

Kåre Madsen, direktør for Auktionshuset dab

For selvom det nu konkursramte selskab solgte legetøj i deres butikker Fætter BR og Toys”R”us, så havde de også alverdens designermøbler, kontorinventar og it-udstyr på deres hovedsæde i Vallensbæk.

Og det er netop disse varer, som både erhvervsdrivende og private danskere nu kan byde på frem til den 18. marts.

Vigtige datoer

Det skriver Auktionshuset dab A/S, som står bag den omfattende onlineauktion, i en pressemeddelelse. De skal sælge varer fra over 250 kontorpladser, og det er en stor opgave selv for et auktionshus, der har eksisteret i over 35 år.    

- Det er en meget spændende opgave for os som auktionshus. Det er ikke hver dag, vi står for at auktionere fra et selskab, som så mange danskere forbinder med barndomsminder. Mange af artiklerne på auktionen passer godt til både private hjem og erhverv, og derfor håber vi også, at helt almindelige danskere også har lyst til at byde med, udtaler direktør hos Auktionshuset dab, Kåre Madsen i pressemeddelelsen.

Smugkig på auktionsvarerne

De mange varer er til en værdi af mere end 2,5 millioner kroner, og blandt de mange varer vil man kunne finde knaldrøde 7’er stole, lyserøde lænestole fra HAY, Montana reoler, bærbare computere herunder MacBooks og Muuto pendler. Der er også sneget sig StarWars-figurer, karruseller til børn, store Disney-figurer, batteribiler og Dalarna heste fra Nils Olsson, ind på Top Toys kontor, og de er derfor også sat på auktionen.

Her kan du se nogle af de møbler, som udbydes på auktion.
Her kan du se nogle af de møbler, som udbydes på auktion.
Foto: Auktionshuset dab

Top-Toys konkurs har været massivt dækket af medierne, og Top-Toy er en del af manges barndomsminder. Derfor forventer Auktionshuset dab, at der kommer til at være stor nysgerrighed omkring auktionen.

quote Vi forventer, at mange vil kigge forbi

Kåre Madsen, direktør for Auktionshuset dab

Det imødekommer auktionshuset ved at invitere potentielle bydere til at nærstudere de mange varer på Top-Toys hovedsæde i Vallensbæk den 16. marts kl. 11-17.

- Vi synes, det er god service, at de potentielle bydere har mulighed for at se artiklerne i virkeligheden, inden auktionen starter. Vi forventer, at mange vil kigge forbi den 16. marts, men faktisk ligger vores absolut største opgave, når alle de mange køb skal udleveres til de rette ejere, forklarer Kåre Madsen.

Udleveringen af varer sker også fra Top-Toys hovedsæde den 23. og 24. marts, hvor Auktionshuset dab’s team står klar til at hjælpe.

Flere auktioner i vente

Selvom du denne gang må nøjes med voksenting, så fortvivl ej. Der er nemlig en kæmpe legetøjsauktion i vente. Senere på foråret kommer anden runde, som ifølge Kåre Madsen vil byde på mange af de kendte legetøjsmærker.

- Det er en stor opgave for os som virksomhed, og vi ser frem til at komme i gang med auktionerne. Udover auktionen i marts afholder vi flere senere på foråret. Her gælder det lagerinventar og en større mængde kvalitetslegetøj som eksempelvis LEGO, siger Kåre Madsen.

Auktionen varer fra mandag den 4. marts og frem til den 18. marts kl. 9.00, og du kan se varerne, der er til auktion på auktionshuset.dk

Fakta om Auktionshuset dab A/S