Sunde madkasser til ældre skal give færre indlæggelser

To kommuner i hovedstadsområdet vil forsøge at mindske antallet af genindlæggelser ved hjælp af sund kost.

Risikoen for genindlæggelse kan være højere, hvis man som ældre borger ikke får det rigtige mad, når man kommer hjem.

Derfor er blandt andre Albertslund og Vallensbæk Kommune sammen med Metropol og Det Danske Madhus gået i spidsen for et nyt ernæringsprojekt, der skal øge trivslen hos ældre i eget hjem og samtidig reducere antallet af genindlæggelser.

Ved at lave måltidkasser til de ældre, som bliver leveret til hjemmet, vil de sørge for, at de ældre får den rette næring. 

Og ifølge Steen Christiansen, der er borgmester i Albertslund, så kan maden være en god investering.

- Vi kan se ud fra tallene, at vi ofte genindlægger de ældre. Derfor prøver vi, at satse på kosten, fordi vi kan se, at de ældre kommer sig hurtigere og, de kommer sig bedre, hvis de spiser rigtigt efter en indlæggelse, siger han til DR P4 København og fortsætter:

- Det kan forebygge at borgeren bliver genindlagt simpelthen fordi, de får den rigtige kost, siger Steen Christiansen til DR P4 København.

Ældre, som har været indlagt, har behov for måltidskasser som indeholder mere end to måltider, når de kommer hjem fra hospitalet, fortæller Anne Marie Beck, der er docent på Metropol. 

- Når man som en gammel borger kommer hjem, kan man have behov for sådan en kasse, som dækker alle døgnets måltider, siger hun til DR P4 København.

Når kasserne er færdigudviklede, vil Metropol udbrede deres viden og kasserne til resten landet, fortæller Anne Marie Beck. 

- Vi regner med at udvikle kasserne, sådan så andre kommuner kan prøve dem af, siger hun til DR P4 København.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik