Støjplagede borgere får nedsat ejendomsvurdering

Efter lang kamp har borgergruppe fra Vestegnen fået Christiansborg med på, at trafikstøj skal give en reduktion i ejendomsvurderingen.

02:51

Video: Linda Kastrup / Scanpix

Foto: Linda Kastrup / Scanpix

1 af 2

Københavns Vestegn er stærkt plaget af trafikstøj. Ikke mindst fra de motorveje, der gennemskærer området; Køge Bugt-motorvejen, Holbækmotorvejen og Motorring 3. Og med øget trafik bliver generne bare større og større for dem, der bor der. Snart kommer der også en ny jernbane til.

Men for første gang kan støjen i det mindste vise sig som en lille fordel. 

Et flertal i Folketinget er nemlig enedes om, at den generende trafikstøj skal kunne give en reduktion i ejendomsvurderingen. 

Læs også Vestegnen kæmper mod støj

Det vækker glæde hos blandt andre Erik Kærgaard Kristensen fra Vallensbæk. Han er talsmand for Borgergruppen Nej til Trafikstøj, der tæller borgere fra Brøndby, Hvidovre, Rødovre, Greve, Ishøj og Vallensbæk, hvor han selv bor.

Alle har de det til fælles, at de bor i et af Danmarks mest støjplagede områder.

Ifølge Erik Kærgaard Kristensen må omkring hver fjerde af de omkring 250.000 borgere på Vestegnen leve med støj, der ligger langt over grænseværdien på 58 dB. 

- Hos nogle ligger den helt oppe på 80 dB, fortæller han til TV 2 Lorry.

Det er derfor, de har sluttet sig sammen for at gøre noget ved problemet. Forslaget om at lade støjen indvirke på ejendomsvurderingen kommer da også fra dem. 

Når ejendomsvurderingen sættes ned mister staten en skatteindtægt. Og det, siger Erik Kærgaard Kristensen, vil give staten et incitament til at få gjort noget ved støj-problemerne. 

Læs også Hovedstadskommuner vil dæmpe trafikstøj

At nå hertil, hvor borgergruppen nu er nået,  har været en lang og sej kamp. Og selv om de endelige detaljer endnu ikke er kommet på plads, er Erik Kærgaard Kristensen glad.

- Det er blevet til mange breve til ministre og møder med folketingsudvalg og -medlemmer. Men nu ser det langt om længe ud til at være lykkedes, siger Erik Kærgaard Kristensen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik