Skoleelever forberedes på fremtiden

Projekt Åben Skole i Vallensbæk sørger for et samarbejde mellem skoleelever og virksomheder, der skal ruste eleverne til livet efter folkeskolen.

Som udskolingselev i folkeskolen er det ikke helt nemt at vide, hvad der venter på den anden side af 9. klasse.

I Vallensbæk har virksomheder og skolerne sammen stablet Projekt Åben Skole på benene, der skal sikre, at eleverne på bedst mulig vis bliver rustet til at tage stilling til, hvad de har lyst til at lave i fremtiden. 

I stedet for en almindelig uddannelses- og karrierevejledning gennemgår udskolingseleverne et helt forløb, hvor de unge lærer en masse, de kan tage med sig i deres videre færd.

Eleverne kommer til at møde en lang række folk fra både erhvervslivet, gymnasier og erhvervsskoler, der på hver deres måde skal bidrage med ny viden og perspektiver, så skoleeleverne føler sig veloplyste på et nyt og virkelighedsnært plan.

Jobansøgninger og - samtaler

Alle 7. og 8. klasserne fra to skoler i Vallensbæk har netop kastet sig ud i at prøve jobs som elektriker, kok, tømrer og cykelsmed med henblik på, at der om få år vil mangle faglærte inden for de områder.

I den forbindelse har unge faglærte været ude og undervise eleverne med personlige fortællinger og perspektiver om livet som lærling og faglært. 

Der er ligeledes elever på skolerne, der er i fuld gang med at skrive jobansøgninger og gå til jobsamtaler. Det foregår inden for en fiktiv ramme, men hele forløbet er realistisk.

Der har eksempelvis været en leder fra en 7-eleven-butik, en direktør fra et reklamebureau og en ansat i Vallensbæk kommune ude og vurdere elevernes ansøgninger, hvorefter et par kandidater fra klassen kommer til "jobsamtale" foran resten af klassen. 

Eleverne har for andet år i streg været utroligt glade for processen og begejstrede over, hvor meget de konkret har lært om at søge job og gå til en samtale, bliver det beskrevet i en pressemeddelelse. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

Mads Raben, Danmarksmester i Matematik

playMads fra Lejre er Danmarksmester i matematik

efterskoleelever samler ind til hjemløse

Nedlukket efterskole hjælper hjemløse rumænere

20210115-162104-A-1920x1280we

Elever skal til færre eksamener i skoler og gymnasier

Rungsted Gymnasium

playGymnasielever overraskes af rektor: Kører ud med gaver og ’savner jer’-brev

Vallensbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere