To piger i en trækfærge sad fast på søen: Nu er færgen indstillet

Ugens hedebølge får vandstanden til at falde i Tueholmsøen. Det gik torsdag ud over to piger og en hund, som sad fast på søens trækfærge.

Trækfærgen på Tueholmsøen er indstillet. Foto: Vallensbæk Kommune

At bruge en trækfærge er ofte en hyggelig aktivitet, men i torsdags opdagede to piger, at oplevelsen også kan være en helt anden.

De to piger, som var ude og lufte en hund var på vej over Tueholmsøen, da trækfærgen pludselig ikke ville rykke sig længere. Pigerne og hunden sad fast midt på søen indtil nogle borgere kom forbi og fik dem reddet i land.

Efter den episode har Vallensbæk Kommune nu meldt ud i en pressemeddelelse, at trækfærgen er ude af drift.  Der er blevet sat skilte op ved søen, og færgen er blevet spærret af.

Varmen laver ballede

Det er solskinnet og tørvejret, som får skylden for episoden. Vejret har nemlig fået vandstanden i søen til at falde, og varmen har også fået skidt og snavs fra søbunden til at stige op. Det har dannet en grød, som kun gør det endnu sværere for trækfærgen at komme frem.

Mens trækfærgen er indstillet, vil Vej & Park undersøge, om man kan lave en sejlbane, der kan gøre færgeoverfarten lettere.

Det er ikke første gang

Sidste år var der også problemer med en anden trækfærge. Dengang var det trækfærgen i Kornerup Å, der måtte trækkes på land, fordi vandstanden var uhensigtsmæssigt lav.

Den trækfærge er et af de helt store trækplaster på Skjoldungestien, som mange vandrende holder af at færdes på. Desuden er trækfærgen den eneste færgeforbindelse mellem Roskilde og Lejre Kommune.

Dengang oplyste biolog i Roskilde Kommune Morten Vincents, at timingen næsten ikke kunne være værre. Det er nemlig hen over sommeren, at folk gerne vil tage på vandreture og ikke mindst prøve trækfærgen.

Der har ikke været nogle meldinger om problemer med trækfærgen ved Kornerup Å denne sommer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik