Majbritt bryder sammen ved udsigt til ny hjemmehjælp

Det kan være en stor omvæltning for de 381 ældre i hovedstadsområdet, der efter to nye konkurser i hjemmeplejen fra i morgen skal have nye hjemmehjælpere.

To private hjemmeplejefirmaer måtte fredag dreje nøglen om. Både DFS – Din Fleksible Service og Pleje Plus er gået konkurs. I begge tilfælde rammer det borgere i hovedstadsområdet.

I alt 381 ældre i Glostrup, Rødovre, Vallensbæk, Gladsaxe, Frederikssund og Halsnæs bliver berørt og skal fra i morgen vænne sig til hjælp fra helt nye ansigter.

- Jeg bryder mig slet ikke om at tænke på det, for det hare bare fungeret. Jeg kan ikke beskrive, hvor ked af det, jeg er, siger Majbritt Snediker, førtidspensionist fra Vallensbæk. 

Hun må efter konkursen i dag vinke farvel til sin faste hjemmehjælper gennem otte år Cirkeline Scharfs. Et forhold der har udviklet sig til et venskab. Derfor er det en stor omvæltning nu at skulle have hjælp til private ting som et bad af fremmede mennesker.

- Fordi man er blufærdig, og det er frustrerende hele tiden at rende og fortælle, hvad man skal have gjort. Cirkeline ved ind og ud, hvad jeg kan, og hvad jeg ikke kan. Jeg behøver dårligt nok sige tingene, så ved hun det, forklarer Majbritt Snediker.

Må vente fem timer på morgenmad

Samtlige seks kommuner hjemtager i første omgang hjemmeplejen fra de to konkursramte virksomheder. Det betyder nye rutiner for de ældre i hverdagen. For Majbritt Snediker at hun allerede fra lørdag morgen må vente længere tid på sin morgenmad, når den serveres af den kommunale hjemmepleje.

- Jeg er vant til at få hjælp klokken seks om morgenen. Det har jeg valgt, for jeg vågner klokken fem. Fremadrettet fra i morgen får jeg først hjælp klokken ti. Det er jeg meget utilfreds med, meget utilfreds, siger hun, mens tårerne ikke kan holdes tilbage. 

- I et privat firma kan man få det, næsten som man gerne vil have det. Det kan man ikke i det kommunale. Så det er jeg meget ked, forklarer hun.

Et søsterselskab til DFS – Din Fleksible Service vil fortsat levere hjemmepleje for ældre i Brøndby, Albertslund og Høje-Taastrup.