Lasses nødråb på facebook reddede butikken fra lukning

En lokal grønthandler i Vallensbæk vendte en lukningstruet butik til succes efter et enkelt facebookopslag.

Lasse Høegh-Guldberg Petersen havde indstillet sig på at lukke butikken, men så kom de lokale ham til undsætning. Foto: Privatfoto

For en uge siden lagde den lokale grønthandler Lasse Høegh-Guldberg Petersen en nedslående besked op i Facebookgruppen Vallensbæk Portalen:

'Kære alle

Må desværre meddele, at Lassefars Grønthandel ikke kan klare sig i markedet. Med mindre der sker et mindre mirakel, bliver der lukket ned inden 14 dage. Takker mange gange til alle jer skønne kunder, som er kommet i min butik.'

Det er helt vildt, jeg er blevet blæst bagover - det er rørende og fantastisk. Jeg har fået så travlt, at jeg ikke har tid til at hvile på laurbærrene

Lasse Høegh-Guldberg Petersen

Lasse Høegh-Guldberg Petersen har drevet sin lille butik siden maj 2017, hvor han valgte at blive selvstændig efter 18 år som butikschef i Irma og 10 år i Menu. Men livet som selvstændig viste sig dog sværere end først antaget. 

 - Jeg kunne se, at jeg ikke kunne klare det ret meget længere, jeg havde indstillet mig på, at det nok var slut med butikken, fortæller Lasse Høegh-Guldberg Petersen til TV 2 Lorry.

Læs også Sjælden, lille fisk på krogen: "Han blev helt fyr og flamme"

Miraklet skete

Men miraklet skete, der viste sig nemlig en overvældende, lokal interesse for Lassefars Grønthandel, da han lagde sit digitale nødråb op på Facebook.

- Jeg ændrer gerne vaner og støtter op om butikken, lyder en af de mange tilkendegivelser, der efterfølgende væltede ind på Facebook.

- Vi vil også gerne være med på en frugt/grønsagskasse om ugen. Håber virkelig ikke, at du bliver nødt til at lukke ned, skriver en anden bruger i gruppen. 

Takket være massiv lokal støtte fortsætter Lassefars Grønt på Vallenbæk Stations Torv Foto: privatfotot

Efter opdateringen på Facebook kom mange borgere ligefrem ned i grønthandleren på Vallensbæk Stations Torv for at spørge, hvad de kunne gøre.

- Der kom mange ned og spurgte, hvordan og hvorledes, og så begyndte folk at bestille grøntsagskasser. Nogle regnede endda ud, at jeg skulle sælge i omegnen af 50-60 kasser om ugen for at få det til at løbe rundt.

Siden da er det væltet ind med bestillinger på økologiske grøntsagskasser i Lasse Høegh-Guldberg Petersens butik. 

Udvikling vendte på under en uge

 - Det er helt vildt, jeg er blevet blæst bagover - det er rørende og fantastisk. Jeg har fået så travlt, at jeg ikke har tid til at hvile på laurbærrene, fortæller han.

På under en uge blev udviklingen vendt, og Lasse Høegh-Guldberg Petersen kunne i søndags skrive en mere munter besked ud i Vallensbæk Portalens gruppen: 

Læs også 89 hajer undgår aflivning: Nu lever de i Øresund

'Kære allesammen 
Borgere fra Vallensbæk og omegn,
ja selv en fra Østerbro er kommet for at støtte op.
Helt vanvittigt dejligt vildt med kunder og opbakning, som ønsker, at grønthandleren skal bestå. 
Jeg håber osse at grønsagerne smager dejligt og det kan blive del af variationen fremover. 
Vi klarer skærerne i første omgang pga den enorme opbakning
Tusind tusind mange tak til alle' 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik