DF-profil på vippen: "Jeg tror, det er fifty fifty"

Dansk Folkepartis Kenneth Kristensen Berth håber til det sidste, at han kan få lov til at fortsætte i Folketinget.

00:52

Det har været op ad bakke for Dansk Folkeparti under valgkampen, erkender Kenneth Kristensen Berth.

Dansk Folkeparti står til en regulær vælgerlussing, når danskerne i dag går i stemmeboksen for at sætte deres kryds.

Under valgkampen har meningsmålingerne vist stor tilbagegang til partiet, og en af de DF’ere, som kan risikere at miste sit folketingssæde er Kenneth Kristensen Berth.

Da TV 2 Lorry her til morgen møder ham i hans hjemby Vallensbæk, erkender han da også, at det kan gå begge veje.

- Jeg tror, det er fifty fifty. Det er jo et spørgsmål om, hvem der får flest personlige stemmer udover Pia Kjærsgaard. Og jeg er ude til det sidste minut for at sikre, at jeg får så mange personlige stemmer som muligt, så jeg kan fortsætte mit arbejde i Folketinget, siger Kenneth Kristensen Berth, som stiller op i Københavns Omegns Storkreds.

Op ad bakke

Dansk Folkeparti fik et historisk flot folketingsvalg tilbage i 2015. Partiet blev det næststørste med 21,1 procent af stemmerne, hvilket udløste 37 mandater.

Meningsmålingerne under denne valgkamp har dog været ualmindelig barsk læsning for partiet. Flertallet af målingerne spår på en halvering af partiets mandater. Og det kommer blandt andet også til udtryk i Københavns Omegns Storkreds, hvor Kenneth Kristensen Berth er folketingskandidat.

Selv er han dog nogenlunde fortrøstningsfuld.

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at det har været lidt op ad bakke for Dansk Folkeparti. Personligt kan jeg dog mærke, at stemningen er nogenlunde god, og jeg mener, at folk har lagt mærke til min præstation de sidste fire år i Folketinget, så jeg er fortrøstningsfuld, siger Kenneth Kristensen Berth.

Kenneth Kristensen Berth er EU-ordfører for Dansk Folkeparti og næstformand for Europaudvalget.

Udover at have været folketingsmedlem sidste fire år er Kenneth Kristensen Berth også medlem af kommunalbestyrelsesmedlem i Vallensbæk Kommune, hvor han er medlem af blandt andet Børne- og Kulturudvalget og Økonomiudvalget. 


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik