Borgmester: Letbane skyld i enorm boligvækst

Vallensbæk er én af mange kommuner, der forventer vækst på grund af letbanen. Borgmester mener, at banen er den primære årsag til øget boligbyggeri.

Borgmester i Vallensbæk, Henrik Rasmussen mener, at erhverv i kommunen tiltrækkes af udsigt til letbane. Her ses et modelfoto af letbanens vej ved Herlev Hospital. Foto: Scanpix

MODELFOTO: Hovedstadens Letbane ved Herlev Hospital Foto: Presse / Hovedstadens Letbane

1 af 2

Letbanen, der i 2024 skal slange sig igennem otte kommuner i Hovedstaden, skaber ikke bare bedre transportmuligheder, men også øget vækst. 

Jeg tror, at 90 procent af boligvæksten skyldes letbanen. 

Borgmester i Vallensbæk Kommune, Henrik Rasmussen, Kons. 

En ny rapport viser, at letbanebyggeriet giver plads til 18.500 nye borgere i kommunerne og 25.000 nye arbejdspladser. 

Særligt i Vallensbæk Kommune forventes der at være en enorm tilvækst i boligbyggerier indtil 2040. Rapporten spår, at kommunens boligbyggerier øges med 50 procent frem til 2040, mens det samlede gennemsnit for kommunerne omkring letbanen er 24 procent. 

- Jeg tror, at 90 procent af boligvæksten skyldes letbanen. Vækst omkring letbanen giver os et utroligt udviklingspotentiale, siger borgmester i Vallensbæk Kommune, Henrik Rasmussen, Kons. 

Artiklen fortsætter under grafikken

Loading...

Loading...

Virksomheder nævner letbanen som grund til investering

Borgmesteren kan se, at de virksomheder, der investerer i eksempelvis bolig- og businessområder som Delta Park specifikt rykker til Vallensbæk på grund af udsigten til en letbane. 

- Meget af det byggeri vi ser i kommunen i dag, bygges i troen på, at letbanen bliver til noget. Det betyder rigtig meget for virksomheder, at de kan hente arbejdskraft i nærområdet. Derudover har det betydning, at vi får en direkte linje til DTU, siger Henrik Rasmussen. 

Siden 2011 er der investeret for godt 20 milliarder kroner i ejendomme langs letbanen. Det er over gennemsnittet for Region Hovedstaden, men under gennemsnittet for Københavns Kommune. 

Rapporten vurderer, at op til hver 10. byggeri langs letbanen kan tiltrækkes fra andre kommuner. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik