7.000 træer og en ny, vild rutsjebane i Vallensbæk

Vallensbæk har vendt noget så negativt som ekspropriation til noget ganske positivt nemlig 7.000 nye træer og en ny naturlegeplads med vandtema.

00:32

Rutsjebane er 20 meter lang. Video: Henry Michaelsen - TV 2 Lorry

Foto: Vallensbæk Kommune

Foto: Vallensbæk Kommune

1 af 3

Da Ringstedbanen blev indviet i maj 2019, var pendlerne glade. Den nye flotte togstrækning går fra København og til Ringsted. 

Men i Vallensbæk jublede man ikke. Kommunen blev både delt af jernbanen, og så blev man også snydt for et stop på ruten.

Der er dog kommet én god ting ud af projektet for Vallensbækborgerne:

Læs også Nyt tilbud til naturelskere: Skovlegeplads og udfordrende forhindringer

En ny naturlegeplads med en 20 meter lang rutsjebane. Rutsjerøret er lavet af kunststof og stål og udnytter hældningen fra jernbanebyggeriet, så der burde komme gevaldigt smæk på, når man suser igennem.

God beliggenhed

Vallensbæk Kommune modtog nemlig et større beløb, fordi staten eksproprierede det stykke land, hvor Ringstedbanen kører. Og en del af de penge er nu blevet brugt til glæde og gavn for børn og rekreative sjæle. 

Den nye rutsjebane set fra luften.  Foto: Henry Michaelsen

- Vi har ønsket at bruge ekspropriationserstatningen fra Banedanmark på at lave ét langt, sammenhængende område, som Vallensbæks borgere i alle aldre kan bruge til rekreative formål, siger Jan Høgskilde fra Konservative, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Vallensbæk Kommune, til TV 2 Lorry. 

- Vi synes, at legepladsen ligger godt, fordi der er nemt at parkere, uanset om man kommer på cykel eller i bil. Hele strækningen fra legepladsen over til fodboldgolfbanen ved grænsen til Brøndby bliver et dejligt naturområde med sommerfugle og vildt græs, der stort set kan passe sig selv, bortset fra stierne. 

Vand er temaet

Udover naturlegepladsen har kommunen også plantet 7.000 træer, blandt andet eg, hestekastanje, almindelig kastanje og kirsebær. 

Den nye legeplads ligger mellem Vejlegårdsvej, ridecentret, vandskisøen og Holbækmotorvejen. Du kan komme dertil ved at køre ind ad ridecentrets hovedindgang ved Vejlegårdsvej 123-125 og derefter dreje til højre med det samme langs Vejlegårdsvej. For enden af den lille vej møder du stien, hvor legepladsen ligger til venstre. Kilde: Vallenbæk Kommune.  Foto: Vallensbæk Kommune

Vand er temaet på selve legepladsen. Den er nemlig inspireret af Vallensbæk Sø og de vandsportsaktiviteter, der foregår her. 

Børn kan for eksempel udfordre balancen på bevægelige bomme udformet som vandski og wakeboards og på balanceplader, der ligner åkander. På forhindringsbanen har balancevippen og klatrenettet form som bølger.

Men der er også noget for de nytårsforsætsramte voksne. Man har nemlig også lavet et fitnessområde. Her er der en bølgeformet barre, der kan bruges til træningsøvelser og udstrækning af hele kroppen. 

Naturlegepladsen byder på masser af udfordringer.  Foto: Vallensbæk Kommune

  Foto: Vallensbæk Kommune

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik