Uber-sagen: Folk nægtet adgang til overfyldt retslokale

Både Uber- og taxachauffører er mødt talstærkt op i Københavns Byret, hvor man spændt afventer dagens dom.

En overfyldt byret i København henviste i dag mere end et dusin tilhørere til trappeopgangen. Journalister, jurastuderende, Uber-chauffører og almindeligt interesserede tilhørere.

Det principielle spørgsmål, der diskuteres bag den lukkede dør, er om det er ulovlig piratkørsel, at seks uber-chauffører har kørt med passagerer mod betaling.

Udenfor Retssal 32 møder vi en håndfuld, der selv kalder sig for Uber-chauffører. Til spørgsmålet om, hvorfor de er her i dag, lyder svaret:

- Det er for at støtte op om de kollegaer, der er sigtet, siger Mads Krabbe, der tager ordet i den lille grubbe Uber-chauffører.

Ifølge selskabet selv, er der omkring 1700 registrerede, og omkring 1000 aktive Uber-chauffører i København. Derudover bryster Ubers sig af at der findes omkring 200.000 københavnske brugere af tjenesten.

- Det er udbud og efterspørgsel. Hvis der ikke var nogen passagerer, ville der heller ikke være noge chauffører, siger Mads Krabbe, der dog anerkender, at selskabets forretningsmodel ligger i en gråzone i forhold til den danske lovgivning.

- Men vi kører i vores egne private biler, og udgangspunktet er, at det er privat samkørsel, siger han.

Retsmødet forventes at fortsætte til ud på eftermiddagen. Dog forventer man ikke, at der i dag vil blive sat et endeligt punktum i sagen, da man uanset udfaldet nok kommer til at følge det norske eksempel og anke dagens afgørelse til højesteret.

TV 2 Lorry følge sagen hele dagen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Sne veje

Flere trafikuheld i aftes - pas på isglatte veje her til morgen

øresund helsingør helsingborg

Skåne vil bygge fire tunneler mellem Helsingør og Helsingborg

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere