Uber er ved at indtage Nordsjælland

Kørselstjenesten Uber vokser fra København mod Nordsjælland. 'Organiseret pirattaxikørsel', lyder det fra taxifirma.

Den amerikanske kørselsjeneste Uber breder sig fra hovedstaden til Nordsjælland. Vognmændene fra det nordsjællandske taxiselskab 4x48 TaxiNord kan mærke, at Uber presser sig på. 

Taxiselskabet spurgte i januar sine 300 vognmænd, om de mærker øget konkurrence fra Uber, og det er altså tilfældet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Problemet er størst weekenderne. Mere end 40 procent af de vognmænd, som har svaret i undersøgelsen, oplever stor konkurrence fra Uber fredag og lørdag aften og nat, siger Carsten Aastrup, direktør i 4x48 TaxiNord, til Frederiksborg Amts Avis. 

Firmaet 4x48 TaxiNord dækker hele Nordsjælland og Lyngbyområdet.

Uber vokser samtidig med, at tjenesten har en politianmeldelse imod sig. Trafikstyrelsen mener, at selskabet er en taxaordning og derfor skal være omfattet af loven om personbefordring. Politiet har endnu ikke rejst en sag mod Uber, der selv definerer sig som en samkørselstjeneste, hvor chauffører i private biler deles om transportudgiften med passagerer - uden brug af taxameter.

- Uber er i bund og grund ikke andet end organiseret pirattaxikørsel, der af uransagelige årsager får lov til at smadre en lovlig og gennemreguleret branche. Vi har ikke noget mod Uber og konkurrence, men må kræve at det sker på lige vilkår, og derfor har vi stærkt brug for, at politikerne på Christiansborg moderniserer taxiloven, siger Carsten Aastrup til Frederiksborg Amts Avis.

Ubers direktør i Danmark, Mathias Thomsen afviser at selskabet bryder loven.

- Vi mener, at Uber opererer inden for rammerne af dansk lov. Samkørsel, eller delekørsel, er grundlæggende forskelligt fra taxi. Et koncept som Uber, er det sikre modsvar til det, der kaldes pirattaxi. Det er vi fordi vi med vores teknologi kan tilbyde en tryg, pålidelig og billig måde at komme fra a til b på. Da alle brugere er registreret i vores system er det til enhver tid muligt at vide, hvem der har kørt med hvem og hvorhen, og de kan kontakte hinanden inden en tur begynder, siger Mathias Thomsen.

Han bekræfter i øvrigt, at Uber vokser i retning af Nordsjælland og tillige har tråde ud i retning af Roskilde og Køge.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20091008-142855-6-1920x1280we

playResterne af gammel ghetto bliver til nyt rådhus

Nyhavn corona

Dystre sommerudsigter for Københavns turisme - antallet af hotelbookninger helt i bund

Sebastian Eskerod

Coronapas frustrerer frisør - har tabt 11.000 kroner i indtjening siden genåbning

Skærmbillede 2021-05-06 kl. 14.32.02

"Fantastisk" og "underligt":
Hjælpepakke til restauranter får blandet modtagelse

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere