Kørselstjenesten Uber lukker i Danmark

Den nye taxalov får nu Uber til at lukke sin mobilapp i Danmark. Virksomheden håber dog, at politikerne kommer på bedre tanker igen, lyder meldingen.

Kørselsordningen Uber lukker i Danmark fra 18. april.

quote Jeg synes, det er ærgerligt, at private ikke kan få lov til at brug deres egne biler til at tjene ekstra penge

Ole Birk Olesen, transportminister

Det oplyser virksomheden ved et pressemøde tirsdag formiddag. 

- Uber har besluttet, at vi lukker tjenesten i Danmark. Det gør vi på grund af af den politiske lovgivning om taxaloven, fortæller Kristian Agerbo, der er talsmand for Uber i Danmark.

Man beholder udviklingskontoret i Aarhus med cirka 40 medarbejdere, fordi man stadig vil forsøge at indgå i politisk dialog, lyder meldingen.

Et flertal på Christiansborg meddelte i starten af februar, at der var aftalt en ny taxilov.

Loven ophæver begrænsning på antallet af taxier, men til gengæld fastholdes og skærpes andre krav. Blandt andet skal biler have sædefølere og taxametre, så Skat bedre kan kontrollere indtjeningen. 

Og det er netop disse regler, der er blevet Ubers død. 

Talsmand Kristian Agerbo fortæller, at man i virksomheden har brugt en måned på at tænke over tjenestens videre muligheder, men at man finder det umuligt at yde samme service under de nye regler. 

Det er nemlig helt essentielt, at chaufførerne kan bruge deres private biler, forklarer han. 

- Man har opstillet en række barrierer fra politisk side, som vi har bevist gennem flere år, at man ikke behøver at opstille for at køre taxa. Man skal købe ny bil og installere en masse gammeldags udstyr. Man skal endda lægge penge for at få en godkendelse, siger han. 

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) selv var ærgerlig, da loven skulle præsenteres:

- Jeg synes, det er ærgerligt, at private ikke kan få lov til at brug deres egne biler til at tjene ekstra penge på aftener og  i weekender, hvis de lever op til krav om skattebetaling og så videre. Men det var der ikke et flertal for, så det kunne regeringen ikke komme igennem med, sagde Ole Birk Olesen dengang.

De første friske politiske udmeldinger er allerede begyndt at strømme ind, og fra SF har Karsten Hønge sendt en afskedssalut Ubers vej, skriver TV2.dk:

- Det er en glædens dag, at Uber nu skal køres til ophugning. Jeg græder tørre tårer. Jeg vil bare ønske Uber go’ tur hjem, siger Karsten Hønge og fortsætter:

- Teknologi og innovation er godt – men det må aldrig skade ordentlig løn og arbejdsforhold for de ansatte. Ubers forretningsmodel er at give usikre vilkår til deres ansatte. Det holder slet ikke og jeg er glad for at vores samfund siger klart fra overfor en så grådig og grisk virksomhed som Uber, siger Karsten Hønge, som er transportordfører i SF.

Uber

Politiet har på nuværende tidspunkt sigtet fem personer fra en liste på 1500 danske Uber-chauffører, som Skat har modtaget fra skattemyndighederne i Holland.​ 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Fartgrænser

Nyt forslag: Kommuner skal selv kunne bestemme fartgrænser

uheld motorring 3 sløret

Kaos på motorvej: Væltet lastbil spærrede trafikken

20030123-172335-6-1920x1259we

Ingen kørsel om natten: Metroen tester nye tog

20200308-141521-A-1920x1280we

Trafikeret motorvej skal have maksimal hastighed på 90 kilometer i timen, mener myndighed

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere