TV 2 Lorry søger TV-nyhedspraktikant i 12 måneder

Kan du lide at jagte gode, aktuelle historier? Og brænder du for at omsætte dem til levende billeder, ord og lyd?

Så tilbyder vi en lærerig praktiktid på TV 2 Lorry, Hovedstadsområdets regionale mediehus. 

Vi servicerer næsten 2 millioner indbyggere i landets mest interessante område - på tv, web og sociale medier - i en kritisk konstruktiv og ligefrem public service-ånd.

At lave regionale nyheder til så mange mennesker forpligter og kræver hver eneste dag en målrettet, kompetent og entusiastisk indsats af alle i huset. Det gælder også vores journalistpraktikanter. Derfor tør vi godt love dig en intens læretid i et hus, hvor tonen er rar og uformel.

Du vil i din praktiktid komme til at arbejde primært med TV, men du vil også få kendskab til web.

Du begynder med at lære selv at håndtere kameraet og producere mindre indslag. Det giver vi dig god tid til at mestre. Derefter bliver du nyhedsjournalist på dagen, hvor du sammen med en fotograf har fokus på dagens vigtigste historie. Og endelig er der et modul, hvor du kaster kræfterne i den tungere, mere dagsordensættende journalistik. Se mere i uddannelsesplanen.

Vi forventer, at du har en klar idé med at blive nyhedsjournalist og kan begrunde, hvorfor du vil lave regionale nyheder her hos os. Vi har brug for praktikanter, der er ambitiøse, handlekraftige, fyldt med egne idéer og gåpåmod. Det er en fordel for dig at have en stor baggrundsviden og meget gerne indsigt i vores sendeområde. Du får det bedst hos os, hvis du er fleksibel, let at omgås, god til at samarbejde og generelt i godt humør.

Vi vil også gerne vide noget om, hvad du er rundet af i dit liv før journalistikken, og går ud fra, at vi kan se eksempler på dine produktioner på din hjemmeside.

Vigtigt: Du skal have kørekort.

Kontakt endelig praktikantvejleder John Rahbek på jora@tv2lorry.dk, hvis du har behov for det. Eller forsøg på mobil 22 15 24 00. Eller Nyhedschef Ninna Kokholm på niko@tv2lorry.dk.
Og se her. Hvordan vi arbejder: https://www.tv2lorry.dk/tv2lorry/rundvisning-pa-tv-2-lorry

Besøg os – først på TV 2 på Kvægtorvet i Odense og dagen efter i vores smukke mediehus på Frederiksberg.

Messe på TV 2 mandag d. 28. oktober 2019 kl. 10:30-15

Her kan du på én og samme dag besøge de fleste stationer i TV 2-familien på Kvægtorvet i Odense. TV 2 Lorry er her naturligvis også, repræsenteret af praktikantvejleder John Rahbek og en af vore praktikant. Gratis busser og brunch. Husk et print til os af dit CV. Vi holder først egentlige samtaler dagen efter på TV 2 Lorry.

Invitation og program her:
www.facebook.com/tv2praktik

Sted: TV 2 Danmark, Rugårdsvej 25, 5100 Odense

 

SÅDAN TILMELDER DU DIG:

Der kører busser fra Århus og København.

Tilmelding sker ved at sende en mail med navn og CV til disse adresser senest 25. Oktober:

Hvis du vil køre med fra Musikhuset i Århus kl. 8.30, skal du sende en mail til: praktikbus-aarhus@tv2.dk

Hvis du vil køre med fra DGI-Byen i København kl. 8.00, skal du sende en mail til: praktikbus-kbh@tv2.dk

Hvis du vil tilmelde dig men selv stå for transporten, skal du sende en mail til: praktik-ingen-transport@tv2.dk

 

PRAKTISK INFO OM BUSSER:

Aarhus: Afgang kl. 08.30 fra Musikhusets parkeringsplads, Thomas Jensens Alle 2, 8000 Aarhus C (50 personers bus). Ankomst Kvægtorvet kl. 10.30.

København: Afgang kl. 08.00 fra DGI Byen, Tietgensgade 65, 1704  København V (50 personers bus). Ankomst Kvægtorvet kl. 10.30

 

Besøg TV 2 Lorry tirsdag d. 29. oktober kl. 10-13
Kom og se vores smukke hus og mærk om stemningen er noget for dig.
Vi begynder med en fælles rundvisning, hvor du må stille alle de spørgsmål du orker. Og vi fortæller dig hvad du får ud af at lægge jeres praktik på en regional nyhedsstation i landets hovedstad, og hvad vi synes, du skal tænke over i forhold til et godt match. Vi tager en tur rundt i huset.

Herefter er det muligt, hvis du er interesseret, at få en kort samtale med Nyhedschefen Ninna Kokholm og vejleder John Rahbek.

Tilmelding: Senest fredag den 25. oktober til Dorte Bendix: dobe@tv2lorry.dk 
Sted:
TV 2 Lorry, Allégade 7-9, 2000 Frederiksberg

 

Praktikantdagene på TV 2 Lorry

Her på Lorry tager vi praktikantdagene meeeget seriøst.

Vi deler din praktiktid op i moduler. Først handler det om, at I skal komme op i gear. Blive dygtige til håndværket. Blive så fortrolige og trygge ved alt og alle, at I tør folde jer fuldt ud.

Derfor sørger vi for fylde jeres personlige værktøjskasse systematisk op med de vigtigste redskaber, som gør jeres hverdag her på stationen meget lettere. Vi kobler med det samme den nye viden på jeres egne produktioner og reflekterer sammen over, hvordan I bedst kan udvikle jer og bygge videre på netop jeres talenter og færdigheder.

Når I mestrer det grundlæggende, udvider vi horisonten. Tager på studieture ud af huset og lærer af dygtige folk i andre mediehuse eller organisationer af relevans. Alt sammen for at ruste jer til journalistlivet på den anden side af praktikken. Nye og erfarne praktikanter sammen, for sammenholdet og hjælpsomheden er også en stor del af at være praktikant på TV 2 Lorry.

Vi glæder os til at have dig med også.

 

Fakta om TV 2 Lorry:

TV 2 Lorry sender nyheder på TV2 kl. 12.30, 17.12 og 18.14. De store udsendelser ligger kl. 19:30 og 22.00 Derudover udkommer vi på web, Instagram og facebook.

TV 2 Lorry er en af 8 regionale TV2-stationer, som hver dag leverer regionalt tv til danskerne.  TV 2 Lorry er den region med flest indbyggere med op til 2 mio. potentielle seere. Stationen har til huse i fredede bygninger på Allégade på Frederiksberg og herfra dækker de godt 60 medarbejdere aktuelle begivenheder i sendeområdet. TV 2 Lorry er overvejende finansieret af licensmidler og drives i henhold til den gældende public service-kontrakt med Kulturministeriet. 

 

Uddannelsesplan for TV-praktikanter

 

Praktikantens mål for hele praktikperioden:

Efter endt praktikperiode forventer vi, at praktikanten har lært at ideudvikle, researche, vinkle, tilrettelægge og producere indhold målrettet TV 2 Lorrys platforme – både som ENG og VJ, og i mindre grad artikel form.

Praktikanten vil skulle lære vores journalistiske værktøjskasse at kende, få kendskab til vores kameraer samt i mindre grad vores CMS system, så praktikanten er klædt på til at løse en journalistisk opgave fra idé til publicering. Praktikperioden kommer også til at indeholde et speakkursus.

Vi deler uddannelsesforløbet op i moduler.

 

Forløbet:

Lær at blive VJ                                       4 mdr.

Nyhedsjournalist på dagen                4 mdr.

Nyhedsjournalist Xtra/live                   4 mdr.

 

Lær at blive VJ (4 mdr)

Vi er et hus, der er funderet på levende billeder. Derfor er det en del af uddannelsen at blive fortrolig med at optage og redigere selv. Efter et grundigt introforløb, hvor eleven er føl på alle relevante TV-vagter, følger en egentlig oplæring i at være videojournalist (VJ).

Dette forløb begynder med to læringsdage hos en erfaren VJ. Her undervises man i at filme selv og får en kort introduktion til redigering. Herefter følger to læringsdage, hvor eleven øver sig. Herefter følger en læringsdag i redigering. Og derefter følger 15 læringsdage, hvor eleven ikke er underlagt produktionskrav.

Derefter begynder praktikanten at producere de mindre og overskuelige historier, som så løbende bliver mere komplekse. Praktikanten producerer i sit eget tempo og aftaler konkrete, overskuelige historier med nyhedschefen/Xtra-redaktøren.

Efter en læringsdag med web-redaktøren og en uge som føl på web, skal eleven løbende lære at omsætte disse TV-fortællinger til web-artikler, og får dermed en kendskab til og viden om det digitale.

 

Formålet er:

 • At kunne optage og redigere selv.
 • At kunne opbygge et klassisk nyhedsindslag. Praktikanten skal lære at bruge de gængse fortællermodeller og skrive et manus, der kan godkendes af redaktøren. Varighed 23 min.
 • At være fortrolig med cases, eksperter og kildekritik.
 • At praktikanten bliver fortrolig med stationens cmssystemer. Praktikanten skal lære vores primære cms-system ENPS, så praktikanten selv kan skrive kilder, bundter, bjælker og andet ind.
 • At tage sin historie og konvertere den til web.

 

Nyhedsjournalistik (4 mdr):

I dette forløb er praktikanten en del af det hold, der leverer nyheder på dagen. Praktikanten begynder med læringsdage som føl hos forskellige tv-reportere.

Derefter følger et forløb, hvor praktikanten i tæt kontakt med dagens redaktør selv producerer sammen med en fotograf. Her er praktikanten i vagtplan.

Nyhedsjournalistik på dagen er noget af det fineste og sværeste, for her kræves mod, hurtig tænkning, evne til klar vinkling. Samt et overblik, der med TV 2 Lorrys særlige produktionsform, er krævende, fordi man ud over sin egen fortælling – også skal være med til at skabe et forløb i udsendelsen.

Formålet er:

 • At praktikanten bliver fortrolig med stationens arbejdsgange, mødetider, kommandoveje, deadlines og struktur på en almindelig arbejdsdag.
 • At praktikanten demonstrerer sine evner som stærk fortæller ved at håndtere dagens nyheder.
 • At praktikanten under tidspres håndterer de presseetiske regler og pressejura i samarbejde med redaktøren.
 • At praktikanten tør udfordre den klassiske fortælle metode og udvise personlighed.
 •  

Xtra og/eller Live (4 mdr):

I dette sidste modul har eleven mulighed for forfine sin kunnen. Som udgangspunkt lægger vi op til at praktikanten bliver en del af den redaktion, der leverer Xtra-indslaget. Her prøver praktikanten kræfter med de tungere journalistiske udfordringer.

I tæt samarbejde med redaktøren for Xtra skal eleven lære at producere de mere gennemarbejdede journalistiske produkter til vores 19.30-udsendelse. Slutmålet er at kunne producere Xtra-indslag med journalistik tyngde á 5-7 min.

Men der er i dette modul også mulighed for individuelle ønsker som f.eks. at prøve kræfter med live.

 

Formålet er:

 • at kunne mestre den tunge historie og folde den ud i en nyhedspakke med flere forskellige vinkler samlet. Det vi kalder en ABCmodel.
 • At stifte bekendtskab med at søge aktindsigt, det kritiske interview etc..
 • At tage sin historie og konvertere den til web.

Løbende vil der være praktikantdage, hvor vi blandt andet laver mere indgående efterkritik på praktikantens produktioner.

 

Mål:

Praktikantvejlederen holder løbende øje med, at målene nås – og tilbyder løbende sparring, coaching og efterkritik i det omfang, det er muligt. Der vil også være mulighed for mere indgående efterkritik på de praktikantdage, der ligger hver anden måned.

Det er vigtigt, at praktikanten selv er opsøgende og spørger løs, hvis der er noget, der ikke giver mening. På dagen vil det være oplagt at spørge dagens ”hest” eller dagens redaktør, men praktikantvejlederen og den praktikantansvarlige nyhedschef er også altid tilgængelige.

Vi tager imod praktikanten med en introdag og holder så derefter praktikantdage hver anden måned – for alle mediehusets praktikanter.

Se TV 2 Lorrys privatlivspolitik for ansøgere her