TV 2 Lorry søger digital praktikant i 12 måneder

Kan du lide at jagte gode, aktuelle historier? Og brænder du for at omsætte dem tekst, grafik og levende billeder?

Så tilbyder vi en lærerig praktiktid på TV 2 Lorry, Hovedstadsområdets regionale mediehus.

Vi servicerer næsten 2 millioner indbyggere i landets mest interessante område på tv, web og sociale medier i en kritisk konstruktiv og ligefrem public service-ånd.

At lave regionale nyheder til så mange mennesker forpligter og kræver hver eneste dag en målrettet, kompetent og entusiastisk indsats af alle i huset. Det gælder også vores journalistpraktikanter. Derfor tør vi godt love dig en intens læretid i et mediehus midt på Frederiksberg, hvor tonen er rar og uformel.

Der er tale om en alsidig stilling. På web-redaktionen lærer du at finde dine egne historier og skære en nyhed med alt, hvad der hører til af billeder (også de levende) og grafik. Du lærer at vinkle en historie og skrive den fængende rubrik. Og du lærer at sætte en ære i at gribe telefonen for at være først.

På SOME redaktionen forventer at du har mod på at gribe et kamera og løbe ud i virkeligheden. Mens du i det sidste modul selv har stor indflydelse på, hvad du ønsker at forfine. Men det bliver den tungere journalistik både hvad angår research og formidling. Læs mere i uddannelsesplanen.

Vi forventer, at du har en klar idé med at blive digital journalist og kan begrunde, hvorfor du vil lave regionale nyheder her hos os. Vi har brug for praktikanter, der er ambitiøse, handlekraftige, fyldt med egne idéer og gåpåmod. Det er en fordel for dig at have en stor baggrundsviden og meget gerne indsigt i vores sendeområde. Du får det bedst hos os, hvis du er fleksibel, let at omgås, god til at samarbejde og generelt i godt humør.

Vi vil også gerne vide noget om, hvad du er rundet af i dit liv før journalistikken, og går ud fra, at vi kan se eksempler på dine produktioner på din hjemmeside.

 

Vigtigt: Du skal have kørekort

 

Kontakt endelig praktikantvejleder John Rahbek på jora@tv2lorry.dk  hvis du har behov for det. Eller forsøg på mobil 22 15 24 00. Eller web-redaktør Mathilde Fischer Maft@tv2lorry.dk eller SOME redaktør Frederik Vording på Frvo@tv2lorry.dk

Og se her, hvordan vi arbejder: https://www.tv2lorry.dk/tv2lorry/rundvisning-pa-tv-2-lorry

Besøg os – først på TV 2 på Kvægtorvet i Odense og dagen efter i vores smukke mediehus på Frederiksberg.

 

Messe på TV 2 mandag d. 28. oktober 2019 kl. 10:30-15
 

Her kan du på én og samme dag besøge de fleste stationer i TV 2-familien på Kvægtorvet i Odense. TV 2 Lorry er her naturligvis også, repræsenteret af praktikantvejleder John Rahbek og en af vore praktikant. Gratis busser og brunch. Husk et print til os af dit CV. Vi holder først egentlige samtaler dagen efter på TV 2 Lorry.

 

Invitation og program her:
www.facebook.com/tv2praktik

 

Sted: TV 2 Danmark, Rugårdsvej 25, 5100 Odense

 

SÅDAN TILMELDER DU DIG:

Der kører busser fra Århus og København.

Tilmelding sker ved at sende en mail med navn og CV til disse adresser senest 25. Oktober:

Hvis du vil køre med fra Musikhuset i Århus kl. 8.30, skal du sende en mail til: praktikbus-aarhus@tv2.dk

Hvis du vil køre med fra DGI-Byen i København kl. 8.00, skal du sende en mail til: praktikbus-kbh@tv2.dk

Hvis du vil tilmelde dig men selv stå for transporten, skal du sende en mail til: praktik-ingen-transport@tv2.dk

 

PRAKTISK INFO OM BUSSER:

Aarhus: Afgang kl. 08.30 fra Musikhusets parkeringsplads, Thomas Jensens Alle 2, 8000 Aarhus C (50 personers bus). Ankomst Kvægtorvet kl. 10.30.

København: Afgang kl. 08.00 fra DGI Byen, Tietgensgade 65, 1704  København V (50 personers bus). Ankomst Kvægtorvet kl. 10.30

 

Besøg TV 2 Lorry tirsdag d. 29. oktober kl. 10-13
Kom og se vores smukke hus og mærk om stemningen er noget for dig.
Vi begynder med en fælles rundvisning, hvor du må stille alle de spørgsmål du orker. Og vi fortæller dig hvad du får ud af at lægge jeres praktik på en regional nyhedsstation i landets hovedstad, og hvad vi synes, du skal tænke over i forhold til et godt match. Vi tager en tur rundt i huset.

Herefter er det muligt, hvis du er interesseret, at få en kort samtale med Nyhedschefen Ninna Kokholm og vejleder John Rahbek.

 

Tilmelding: Senest fredag den 25. oktober til Dorte Bendix: dobe@tv2lorry.dk 
Sted:
TV 2 Lorry, Allégade 7-9, 2000 Frederiksberg

 

Praktikantdagene på TV 2 Lorry

Her på Lorry tager vi praktikantdagene meeeget seriøst.

Vi deler din praktiktid op i moduler. Først handler det om, at I skal komme op i gear. Blive dygtige til håndværket. Blive så fortrolige og trygge ved alt og alle, at I tør folde jer fuldt ud.

Derfor sørger vi for fylde jeres personlige værktøjskasse systematisk op med de vigtigste redskaber, som gør jeres hverdag her på stationen meget lettere. Vi kobler med det samme den nye viden på jeres egne produktioner og reflekterer sammen over, hvordan I bedst kan udvikle jer og bygge videre på netop jeres talenter og færdigheder.

Når I mestrer det grundlæggende, udvider vi horisonten. Tager på studieture ud af huset og lærer af dygtige folk i andre mediehuse eller organisationer af relevans. Alt sammen for at ruste jer til journalistlivet på den anden side af praktikken. Nye og erfarne praktikanter sammen, for sammenholdet og hjælpsomheden er også en stor del af at være praktikant på TV 2 Lorry.

Vi glæder os til at have dig med også.

 

Fakta om TV 2 Lorry:

TV 2 Lorry sender nyheder på TV2 kl. 12.30, 17.12 og 18.14. De store udsendelser ligger kl. 19:30 og 22.00 Derudover udkommer vi på web, Instagram og facebook.

TV 2 Lorry er en af 8 regionale TV2-stationer, som hver dag leverer regionalt tv til danskerne.  TV 2 Lorry er den region med flest indbyggere med op til 2 mio. potentielle seere. Stationen har til huse i fredede bygninger på Allégade på Frederiksberg og herfra dækker de godt 60 medarbejdere aktuelle begivenheder i sendeområdet. TV 2 Lorry er overvejende finansieret af licensmidler og drives i henhold til den gældende public service-kontrakt med Kulturministeriet. 

 

Uddannelsesplan for den digitale praktikant

 

Praktikantens mål for hele praktikperioden:

Efter endt praktikperiode forventer vi, at praktikanten har lært at ideudvikle, researche, vinkle, tilrettelægge og producere indhold som videojournalist målrettet TV 2 Lorrys digitale platforme.

I den proces vil praktikanten også skulle lære om vores journalistiske værktøjskasse, om vores cms-systemer og håndtering af levende billeder, så praktikanten er klædt på til at løse en journalistisk opgave fra idé til publicering.

Vi deler uddannelsesforløbet op i moduler.

 

Forløb:

Web                                                                               4 mdr.

Introduktion til kamera og SOME                            4 mdr.

Web med mulighed for webdoc etc.                      4 mdr.

 

WEB (4 mdr):

 

Praktikantens mål:

Praktikanten begynder praktikforløbet på web-redaktionen. Her lærer praktikanten at finde sine egne nyheder og skrive i et godt og letforståeligt sprog. Samt at ”montere” historierne med grafik og billeder. Praktikanten lærer at vinkle en nyhed og skrive overskrifter, der fænger.

Praktikanten kommer til at lære at gribe telefonen hurtigt for at være først med en nyhed, at tænke i rul og nye vinkler på dagens vigtigste nyhed.

Praktikanten skal dygtiggøre sig i research, kildekontakt og kritik - og få en forståelse for, hvad TV 2 Lorrys målgruppe med rette kan forvente sig.

Samt allerede her få forståelse for de digitale platforme og alt det, de kan.

Efter en introdagen bliver praktikanten på endnu en læringsdag undervist af en af de erfarne på redaktionen. Herefter følger endnu to læringsdage, hvor praktikanten er føl.

 

Formålet er:

  • At praktikanten bliver fortrolig med det digitale univers.
  • At praktikanten lærer at skive artikler og montere dem med faktabokse, levende billeder, citater etc.
  • At praktikanten lærer at finde sine egne historier.
  • At praktikanten forstår Lorrys sendeområde og det ”ægte regionale”.
  • At praktikanten lærer hvad, der fungerer og hvorfor.

 

SOME (4 mdr)

Vi er et hus, der er funderet på levende billeder. Derfor er det en del af uddannelsen at blive fortrolig med at optage og redigere selv. På SOME-redaktionen lærer praktikanten at være videojournalist og optage og redigere videoformater, der skal kunne fungere selvstændigt på både Facebook, YouTube og Instagram. Praktikanten kommer også til at håndtere andres materiale i en SOME-kontekst.

Praktikanten bliver en del af en SOME-redaktion med egen redaktør.

Dette forløb begynder med to læringsdage hos en SOME-journalist/fotograf. Her undervises man i at filme selv og får en kort introduktion til redigering. Herefter følger to læringsdage, hvor eleven øver sig. Herefter følger en læringsdag i redigering. Og derefter følger 15 læringsdage, hvor eleven ikke er underlagt produktionskrav.

Praktikanten producerer i sit eget tempo og aftaler historier med SOME-redaktøren.

 

Formålet er:

  • At kunne optage og redigere selv.
  • At kunne disponere sin tid på dagen.
  • At forstå og kende de sociale medier og producere dertil.

 

Web high-end (3 mdr)

Her har praktikanten mulighed for at forfine sin kunnen. Der vil være mulighed for på web at kaste sig ud i de tungere sager og f.eks. producere en serie af nyhedshistorier af afdækkende karakter.

Og/eller få mulighed for at producere en webdoc, hvor eleven selv producerer videoklip og redigerer som supplement til det skrevne. Eller, hvis det er ønsket, lave en serie af SOME-videoer eller en egentlig serie til YouTube.

Der vil også være mulighed for at indgå i et samarbejde på tværs af redaktioner i team, der laver større journalistiske satsninger.

Vi ser gerne at praktikanten slutter med et projekt, der egner sig både til TV2lorry.dk og SOME. Og som praktikanten selv sælger i en story på Instagram og en video på facebook.

 

Formålet er:

  • At kunne mestre den tunge historie og folde den ud i et tema eller en webdoc.
  • At folde sin historie ud i et længere format og på flere platforme.

 

Mål:

Praktikantvejlederen holder løbende øje med, at målene nås – og tilbyder løbende sparring, coaching og efterkritik i det omfang, det er muligt. Der vil også være mulighed for mere indgående efterkritik på de praktikantdage, der ligger hver anden måned.

Det er vigtigt, at praktikanten selv er opsøgende og spørger løs, hvis der er noget, der ikke giver mening. På dagen vil det være oplagt at spørge dagens ”hest” eller dagens redaktør, men praktikantvejlederen og den praktikantansvarlige nyhedschef er også altid tilgængelige.

Vi tager imod praktikanten med en introdag og holder så derefter praktikantdage hver anden måned – for alle mediehusets praktikanter.

Se TV 2 Lorrys privatlivspolitik for ansøgere her