Voldtægtsoffer: Politiets behandling var værre end voldtægten

Anne-Ditte Nordmaj blev afhørt af Københavns Politi få timer efter et seksuelt overgreb. Men hun oplevede afhøringen som et angreb.

Foto: TV 2 Lorry (Arkiv)

I samarbejde med tv2.dk

I Kroniken i Politiken mandag retter den 27-årige Anne-Ditte Nordmaj et hårdt angreb mod politiet. I et åbent brev til politiet beskriver hun, hvordan politiets behandling af anmeldelsen var mere smertelig, end den voldtægt hun for seks år siden var udsat for.

- Havde hun selv lagt op til det? Kom han op i dig?, ville betjenten vide.

Chokket kulminerede, da politimanden trak hende ud på bagtrappen og spurgte, om hendes anmeldelse ikke bare var "for at få opmærksomhed?". Hun skulle tænke på, at noget af det værste for en mand er at blive anmeldt for voldtægt, skriver Anne-Ditte Nordmaj i Politiken. 

- Jeg vil hellere tilbage til den nat, jeg blev voldtaget, end nogensinde skulle gentage min samtale med politiet

Læs også Børnelokker på fri fod: Skoler indsætter gårdvagter

Vi skal ikke være mikrofonholdere

Egentlig ville hun have sendt sin meget personlige tekst direkte til betjenten. Hvis hun kunne finde ud af, hvem han var. For over 3 måneder siden søgte hun om aktindsigt i journalføringen, men selv om der gælder en maksimal sagsbehandlingstid på 40 dage, havde hun intet hørt fra Københavns Politi.

Men da Politiken i torsdags henvendte sig om aktindsigten til Københavns Politi, var der dog ikke store problemer længere.

Vicepolitiinspektør i Københavns Politi Jens Møller Jensen siger til Politiken, at han mener, at sagen er behandlet, "sådan som man behandlede den slags dengang". Betjenten vurderede efter afhøringen, at bevisbyrden ikke kunne løftes, oplyser Jens Møller Jensen.

Læs også Betjent om Jagtvej 69-demo: Vi var alt for få

Han er både ked af og ærgrer sig over, at Anne-Ditte Nordmaj har haft en uheldig oplevelse med politiet. Og peger på, at der siden er kommet nye retningslinjer, som betyder, at der så vidt muligt skal skaffes en bistandsadvokat, der kan støtte kvinden i forbindelse med afhøring.

Vicepolitiinspektøren understreger, at politiet er nødt til at gå tæt på.

- Vi skal ikke være mikrofonholdere, fastslår han overfor Politiken.
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik