Vintervejret fortsætter: Nu får vi både sne og snefygning

Det kolde vintervejr med sne og stedvis snefygning fortsætter - og inden dagen er omme kan der nogle steder være faldet mellem 5 og 7 cm sne.

Foto: Jens Nørgaard Larsen - Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Onsdag morgen rammes Hovedstadsområdet for alvor af sne, men det kommer til at se hvidest ud på Sydsjælland, hvor der stedvis ligger mellem 5 og 10 cm sne allerede her til morgen.

Det giver sammen med den kraftige østenvind også snefygning, og resten af dagen kan der fortsat komme både sne og der kan forekomme snesfygning.

I den kolde oprindelige sibiriske luftmasse, som strømmer frem mod Danmark fra øst dannes der hen over Østersøen snebyger.

De driver især ind og hen over den sydlige del af landet, hvor man først på dagen vil få flest snebyger - og her kan der på åbne stræk forekomme snefygning. 

Læs også Skovfoged brænder enge af for lærkens skyld

Pas på sneglatteveje

Senere vil snebygerne også kunne nå ind over Skåne - og nå frem til Hovedstadsområdet og Nordsjælland. Der vil også kunne komme snebyger i Kattegat, som kan ramme Østjylland - og dermed vil man i eftermiddag flere steder i landet kunne få vinterligt vejr.

Det vinterlige vejr med sne og stedvis snefygning kan give sneglatte veje - og især på Sydsjælland kan der på nord-syd-gående veje være risiko for let drivedannelse hen over vejbanerne.

Med temperaturer på mellem 2 og 4 graders frost bliver det i kombination med det blæsende vejr en iskold vinterdag, hvor det vil føles som var temperaturen nede mellem 7 og 11 graders frost. 

Læs også Kantstreg skaber forvirring hos bilister: Nyt look på vej

Sne er en fryd for de små. Her kan du se, hvordan sneen nydes i Frederiksberg Have:

00:39 Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik