Vintervejret fortsætter: Nu får vi både sne og snefygning

Det kolde vintervejr med sne og stedvis snefygning fortsætter - og inden dagen er omme kan der nogle steder være faldet mellem 5 og 7 cm sne.

Onsdag morgen rammes Hovedstadsområdet for alvor af sne, men det kommer til at se hvidest ud på Sydsjælland, hvor der stedvis ligger mellem 5 og 10 cm sne allerede her til morgen.

Det giver sammen med den kraftige østenvind også snefygning, og resten af dagen kan der fortsat komme både sne og der kan forekomme snesfygning.

I den kolde oprindelige sibiriske luftmasse, som strømmer frem mod Danmark fra øst dannes der hen over Østersøen snebyger.

De driver især ind og hen over den sydlige del af landet, hvor man først på dagen vil få flest snebyger - og her kan der på åbne stræk forekomme snefygning. 

Pas på sneglatteveje

Senere vil snebygerne også kunne nå ind over Skåne - og nå frem til Hovedstadsområdet og Nordsjælland. Der vil også kunne komme snebyger i Kattegat, som kan ramme Østjylland - og dermed vil man i eftermiddag flere steder i landet kunne få vinterligt vejr.

Det vinterlige vejr med sne og stedvis snefygning kan give sneglatte veje - og især på Sydsjælland kan der på nord-syd-gående veje være risiko for let drivedannelse hen over vejbanerne.

Med temperaturer på mellem 2 og 4 graders frost bliver det i kombination med det blæsende vejr en iskold vinterdag, hvor det vil føles som var temperaturen nede mellem 7 og 11 graders frost. 

Sne er en fryd for de små. Her kan du se, hvordan sneen nydes i Frederiksberg Have:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Vejr

Meteor over Sjælland

Meteor lyste hele Sjælland op - nu er den overraskende sten fundet

20201227-114955-L-1920x1263we

Find din kommune: Her blæser det mest i hovedstadsområdet

19990731-170438-1-1920x1519we

Find din kommune: Her skinner solen mest - og her regner det mest i hovedstadsområdet

vejrartikel

Find din kommune: Her er der varmest og koldest i hovedstadsområdet

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere