Vil undgå milliontab - koncertarrangør leder efter alternative løsninger

Spillestedet Vega vil undgå aflysninger for ikke at risikere milliontab som følge af regeringens opfordring om at aflyse større koncerter.

Truslen om tocifrede milliontab får nu spillestedet Vega på Vesterbro i København til at tænke alternativt for at undgå koncertaflysninger.

Det siger direktør Steen Jørgensen til TV 2.

- Det er store værdier, vi taler om. Så vores udgangspunkt er at lade koncerterne gennemføre i det format, der nu er muligt, siger Steen Jørgensen.

Vega fik fredag opfordring til ikke at afholde koncerter resten af måneden med flere end 1000 solgte billetter.

15 udsolgte koncerter

Myndighedernes opfordring sker i bestræbelserne på at inddæmme coronavirus. Men det spænder samtidig ben for de 15 udsolgte koncerter, Vega har for resten af måneden, hvor der kan forventes udsolgt med omkring 1550 publikummer på plads i salen.

- Vi ønsker at undgå aflysninger. Jeg kan ikke sige entydigt, hvad løsningen bliver. Vi vil kontakte vores gæster via billetsystemerne, men vi har overvejelser om måske at bryde koncerterne op, hvis kunstnerne er med på det, siger Steen Jørgensen, som rent juridisk er kommet i knibe over for især udenlandske koncertnavne.

Koncertarrangører står juridisk dårligt

Ifølge Esben Marcher, fra brancheforeningen Dansk Live, står danske koncertarrangører juridisk dårligt i forhold til at aflyse planlagte koncerter.

Det skyldes, at der fra myndighedernes side er tale om en opfordring og ikke et forbud mod at afholde koncerterne. Var der tale om formelt forbud, kunne en koncertarrangør som Vega dække sig ind under en tvungen force majeure situation.

- Problemet er, at det er en opfordring og ikke et forbud. Kontraktmæssigt stiller det arrangørerne et sted, hvor de risikerer at hænge på honorarudgifterne til en kunstner, siger Esben Marcher og peger på, at et forbud ville have åbnet for krav på erstatning fra det offentlige for eventuelle tab.

Hos Dansk Live frygter man, at spillesteder risikerer så stor en økonomisk bet, at det kan resultere i lukning.

- Det kan i yderste konsekvens betyde, at der er nogle af de steder, der må lukke, hvis den her situation fortsætter, siger Esben Marcher.

Tab lige meget hvad der sker

På spillestedet Vega forventer man at tabe penge på opfordringen til, at koncerter ikke må overstige 1000 personer. Og man vil nødigt skride til at inddrive solgte billetter for at kunne afvikle koncerter, så de kommer under grænsen på 1000 hoveder.

- Lige meget hvad det her ender med, vil der være tab forbundet med den her situation. Men vi håber at finde en form for mindelig løsning sammen med agenterne og artisterne, siger Steen Jørgensen.

Foruden større koncerter påvirker anbefalingen også blandt andet Superligaen i fodbold, mens det årlige danske melodigrandprix lørdag bliver afholdt uden tilskuere.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Kulturminister foreslår tilpasset støtteordning til festivaler

Zoologisk Have

Trods grønt lys: Zoologisk Have og andre kulturoplevelser åbner ikke mandag

20200423-131709-L-1920x1280we

Trods massivt underskud: Dinosauerne indtager Københavns Zoo til foråret

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere