Vidne hørte dræbte Louises sidste skrig

Lørdag den 4. november er det et år siden, 32-årige Louise Borglit blev stukket ihjel – kvinden der så gerningsmanden flygte, står nu frem.

Det er mørkt og klokken er lidt over klokken syv om aftenen den 4. november 2016 - aftenen hvor en bestialsk og meningsløs handling finder sted i Elverparken i Herlev.

Her kommer en kvinde med rollator gående med sin hund uvidende om, at hun kort efter vil blive inddraget i drabssag, der den dag i dag fortsat er uopklaret.

Offeret i den uopklarede drabssag er den 32-årige Louise Borglit, der er gravid i syvende måned. Hun er ude at gå en tur med sin søsters golden retriever, Maggie, i Elverparken, da hun bliver dræbt med flere knivstik. Intet tyder på, at hun havde været offer for et røveri eller seksuelt overgreb, og motivet er stadig et mysterium for både politiet og Louise Borglits familie og venner. 

Hører skrig fra parken

Kvinden med rollatoren kommer gående ad Tornerosevej, der ligger langs Elverparken, da hun standser op for at tænde en cigaret. Hun konstaterer, hun har glemt sin lighter og vil gå over til sin søn i nærheden for at låne noget ild.

- Da jeg træder ud på vejen, hører jeg det første skrig inde fra parken, og jeg standser op og tænker: "Hvad var det? Var det unge mennesker der pjattede og skreg for sjov, eller hvad sker der?" Da jeg kommer over på den anden side af gaden, hører jeg det næste skrig. Et langt og hjerteskærende panisk skrig, der har indprentet sig hos mig, og som jeg aldrig vil glemme, fortæller det kvindelige vidne til Station 2 Efterlyst.

Kvinden optræder anonymt, da hun er bekymret for sin egen sikkerhed ved at stå frem.

Ansigt til ansigt med formodet drabsmand

Kvindens beskrivelse af den mand, hun kortvarigt stod ansigt til ansigt med.
Kvindens beskrivelse af den mand, hun kortvarigt stod ansigt til ansigt med.
Foto: Station 2 Efterlyst

Kort efter det sidste af de to skrig, kommer en mand løbende ud fra parken. Han kommer til syne mellem to sten, der ligger langs parken. Det kvindelige vidne står lige på den anden side af gaden – ansigt til ansigt med den mand politiet formoder er gerningsmanden.- Manden laver en håndbevægelse, som om han siger: "Hvad var det – jeg har ikke gjort noget". Så rækker han sine håndflader frem. Så tænker jeg: "Der er noget galt, han har gjort et eller andet, han må have noget med skrigene at gøre". Og så begynder jeg at løbe. Da jeg vender mig om igen, er manden væk, og jeg når ikke at se i hvilken retning, han er løbet, fortæller kvinden.Det kvindelige vidne prøver at få en ung kvinde, der kommer forbi umiddelbart efter, til at gå med hende ind i parken for at se, hvad der er sket, og om der er noget de kan gøre. 

Øjenvidnet er dog så oprevet og forvirret, at den unge kvinde ikke forstår, hvad hun taler om, og hun derfor går videre. Kvinden, der mener at have set gerningsmanden, har ikke en telefon på sig. Hun skynder sig derfor i stedet tilbage til sit hjem. Hun ser inden da et par gå inde i parken, og tænker at de sikkert hjælper, hvis der er nogen, der har brug for det.

- Jeg havde ingen anelse om, at der var sket et drab, og at det var en kvinde, der var skulle dræbes, jeg havde hørt skrige. Det er jo så forfærdeligt. Først da min søn kommer hjem til mig kort efter og spørger, hvorfor der holder en ligvogn på Tornerosevej, og hvorfor der er politi og afspærring over det hele, går alvoren op for mig, og jeg bryder fuldstændig sammen, fortæller kvinden.

Da hun senere hører, at den dræbte kvinde var gravid i syvende måned, og altså havde et levedygtigt barn i maven, ramler hendes verden endnu engang sammen.

Et par, der også lufter hunde i parken den aften, finder kvinden livløs på græsset tæt ved et buskads. De ringer 1-1-2 og forsøger at give kvinden hjertemassage, men hverken den 32-årige kvinde eller hendes ufødte barn står til at redde. 

Drabet stadig uopklaret

Her et år efter er drabet stadig uopklaret. Ifølge politiet tyder intet på, at Louise Borglit kendte sin drabsmand, og politiet leder stadig efter et muligt motiv.

- Jeg synes, det er så brutalt og sindssygt, at nogen kan finde på at gøre sådan noget. Jeg tænker virkelig meget på kvindens familie og nærmeste, og på hvor hårdt det må være for dem. Jeg er stadig her et år efter meget påvirket af det hele, og føler mig ikke længere tryg ved at gå ud. Og slet ikke når det er mørkt. Den der angst for, at gerningsmanden sidder et eller andet sted og venter, lurer stadig, siger det kvindelige vidne.

Har du oplysninger i sagen, kan Københavns Vestegns Politi kontaktes på 1-1-4. Der er stadig udlovet en dusør på 84.000 kroner til det tip, der kan føre til en opklaring af drabssagen.

Station 2 Efterlyst sender en særudsendelse om drabet på Louise Borglit torsdag den 2. november klokken 20.50.

Loading...

Loading...

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Artikel foto

playVideo: Se, hvordan årets politihund arbejder

rullemarie

Beboere evakueres - politiet frygter sprængstof

Herlev

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere