Venstreborgmester kuppet: Ny aftale giver S-borgmester i Egedal

Socialdemokraten Vicky Holst Rasmussen tager borgmesterposten fra den siddende Venstreborgmester.

En ny konstitueringsaftale gør nu socialdemokraten Vicky Holst Rasmussen til borgmester i Egedal kommune.

Det bekræfter hun selv overfor TV 2:

- Der var et bredt ønske om en bredere konstituering end den, der forelå på valgnatten. Og valgresultatet viste klart, at vælgerne ønsker en ny retning her i kommunen, siger hun.

Bred konstituering

Den brede konstituering bag Vicky Holst Rasmussen rækker lige fra Det Konservative Folkeparti til Enhedslisten.

- Det siger noget om bredden i den nye aftale. Vi har set det som vores opgave at sikre Det Konservative Folkeparti størst mulig indflydelse. Vi er det det eneste borgerlige parti, der er gået frem ved dette valg, siger den konservative spidskandidat Charlotte Haagendrup til TV 2.

Aftale om V-borgmester brudt

Tirsdagens valg resulterede i, at kommunens to store partier, Venstre og Socialdemokratiet, hver fik fem mandater, mens den nye lokalliste Ny Egedal fik fire mandater.

I løbet af natten indgik Venstre og Socialdemokratiet – sammen med Det Konservative Folkeparti og De Radikale – en konstitueringsaftale. Den betød, at den siddende Venstreborgmester Karsten Søndergaard kunne fortsætte.

Men nu er den aftale brudt – og erstattet af en ny, bestående af Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, SF, Enhedslisten og lokallisten Ny Egedal.

Det vil sige alle byrådets partier undtagen Venstre og De Radikale.

Venstres siddende borgmester Karsten Søndergaard siger til TV 2, at han har hørt forlydender om, at en ny konstituering er på plads, men at han ikke kender yderligere detaljer på nuværende tidspunkt.

Derfor vil han heller ikke kommentere på sagen.