Vækkede og skræmte hovedstaden i nat: Nu lukker de i

Et stort festfyrværkeri i det indre København natten til søndag skræmte borgere i hele hovedstaden så meget, at de ringede til Københavns Politi.

Hos Thiele, hvor man lørdag aften havde festtøjet på, er stilen mere lukket søndag.

quote Tænk jer dog om Thiele. Vi lever i en tid hvor terrorister sprænger bomber og laver andre modbydelige ting. Folk bliver da bange for om det er sådan noget.

Linette Mai Groth

- Vi har ingen kommentarer... jeg tror, vi lader den ligge der, siger direktør hos Thiele, Rasmus Planck, til TV 2. 

Det var brillekoncernens 200 års jubilæum, der blev markeret med et festfyrværkeri, der kunne høres helt til Lyngby, hvor Venstrepolitikeren Jakob Engel-Schmidt tweetede om bragene.

- Det buldrede og bragede udenfor mine vinduer for ca. 20 min siden. Her taler vi Lyngby. Havde dog ikke bestilt wake-up-call, skriver han på Twitter, hvor flere andre også efterspørger svar på, hvad bragene skyldes.  

Efter det kom frem, at det var Thiele, der stod bag, har flere kritiseret virksomheden. 

- Tænk jer dog om Thiele. Vi lever i en tid hvor terrorister sprænger bomber og laver andre modbydelige ting. Folk bliver da bange for om det er sådan noget. Så advar dog borgerne, der er jo ingen grund til at bekymre folk på den måde. Borgere som vil lave sådan noget skal advare og underrette alle i miles omkreds, loven er vel ens for alle, skriver Linette Mai Groth på Facebook. 

Mange af de bekymrede eller irriterede borgere ringede i nat til Københavns Politi, der undrer sig over, at der var givet tilladelse til fyrværkeriet.

- Ja, vi undrede os også over, der var givet tilladelse til fyrværkeriet, siger Henrik Brix, central vagtleder hos Københavns Politi.

Det er brandmyndighederne, der giver tilladelsen, og de er uforstående over for tidspunktet for bragene.

Thiele havde nemlig tilladelse til at fyre af omkring midnat fra 23.45.

- Så det undrer os lidt, at man afholder det ved 3.10-tiden i nat. Men vi har ikke nået at følge op på det med arrangøren, siger Frederik Ryber, operationschef hos Hovedstadens Beredskab til eb.dk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi 112 politibil

21-årig varetægtsfængslet for vanvidskørsel - væltede bil efter påkørsel

Rambuktyveri ved Illum.

Maskerede tyve stjæler ure i rambuktyveri ved Illum

cyklist albertslund 3

36-årig fængslet for narkokørsel efter alvorlig ulykke

knivstikishoej.jpg

Fem mænd dømt for voldsomt overfald på strandvej

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere