Uvejr truer Danmark med torden og skybrud: Her rammes Sjælland

Kristi Himmelfartsdag begynder varm og solrig, men bulder, brag og masser af regn er på vej fra sydvest.

De fleste af os står op til endnu en solrig og lun morgen, hvor vejret indbyder til morgenmad på terrassen, og hvor strandturen måske allerede er blevet planlagt på denne Kristi Himmelfartsdag.

Men skindet bedrager, fristes man til at sige, for en koldfront skal i løbet af det kommende døgn passere Danmark med bulder og brag, og der er risiko for, at man nogle steder får ganske store mængder regn og måske sågar skybrud. 

Det er fortsat meget varm luft for årstiden, som strømmer op over Danmark fra sydøst, men en koldfront over Nordsøen presser på fra vest.

På grænsen mellem varmen over Danmark og det køligere vejr over Nordsøen vil der i dagens løb dannes talrige og kraftige regn- og tordenbyger, som fra sydvest vil brede sig op over landet.

Rammer Sydvestjylland først - måske med skybrud

Tordenbygerne huserer allerede i den østlige del af Nordsøen fra morgenstunden, men de vil blive flere i eftermiddagens løb, hvor de første af slagsen ser ud til at ramme den sydlige og vestlige del af Jylland. 

Du kan se en prognose for bygerne i animationen øverst i artiklen. 

Det bliver højst sandsynligt ikke tordenvejr med lyn som dette, der rammer hovedstadsområdet i denne omgang
Det bliver højst sandsynligt ikke tordenvejr med lyn som dette, der rammer hovedstadsområdet i denne omgang
Foto: TV 2 Lorry

Herfra bevæger tordenbygerne sig fra sidst på eftermiddagen og først på aftenen op over landet.

Det er mod syd og vest i landet, at tordenbygerne forventes at blive kraftigst.

Her kan der blive tale om det, som de fleste danskere ville betegne som et regulært uvejr, der kan give anledning til talrige lynnedslag og skybrud - det vil sige mere end 15 millimeter regn på en halv time. 

Pokalfinale spilles i tørvejr

I hovedstadsområdet ventes tordenbygerne først at nå frem ud på aftenen, og derfor tyder alt på tørt og varmt vejr, når pokalfinalen i fodbold fløjtes igang klokken 17 i eftermiddag i Parken i København.

Og inden tordenbygerne når frem til landet, bliver det en ganske varm dag, hvor temperaturerne igen kan nå op nær 25 grader og måske give os årets femte sommerdag.

Ifølge DMI er der risiko for voldsomt vejr på den københavnske vestegn, København og Amager, København nord, Nordsjælland, Frederikssund, Lejre, Roskilde, Greve og Solrød.

Varmest ser det ud til at blive på Øerne, og det kunne meget vel være Lolland eller Nordsjælland, som løber med Kristi Himmelfartsdags varmeste vejr. 

Tordenvejret ser ud til at være helt overstået i Danmark først på natten, og herefter venter en flot fredag, der dog med temperaturer mellem 13 og 18 grader bliver noget køligere end de seneste dage.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Vejr

Sne Hillerød

Prognose: Vinteren vender tilbage

Vinter

Vinterens koldeste nat - vi kan nå under 10 graders frost

Snevejr

Sjældent isdøgn: Kan blive ned til -12 grader

Sne Hillerød

Barsk dag forude – her kan der falde 10 cm sne og komme vindstød af stormstyrke

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere