Usædvanlig varme på vej mod Danmark

Vi får det otte grader varmere end normalt for en dag sidst i januar, men det vil næppe føles lunt.

Selvom det bliver omkring 10 grader, så vil det ikke føles lunt, for der følger også blæst og regn med. Foto: Betina Garcia - Scanpix

Foto: TV 2 Vejret

1 af 2

I samarbejde med tv2.dk

En sikker, grå og mild vejrudvikling kommer til at udspille sig over Danmark de kommende dage. Så efter en periode med relativt køligt vejr, dog tæt på det normale for årstiden, venter der os nogle usædvanligt milde dage midt på ugen.

Den sydøstenvind, vi har i øjeblikket, bringer kølig luft fra kontinentet op over os, men allerede fra i morgen bliver den afløst af en søndenvind og siden en sydvestenvind onsdag.

Verdenshjørnet mod sydvest er typisk lunt rent vejrmæssigt, så derfor vil temperaturen være jævnt stigende de næste par dage. 

Vi rammer omkring 9-10 grader flere steder op Sjælland.  Foto: TV 2 Vejret

Onsdag kulminerer det lune vejr med cirka 10 grader flere steder i Danmark. Varmest bliver det i Syd- og Sønderjylland, hvor prognoserne sågar har 11 grader enkelte steder.

Sådanne temperaturer er otte grader over det normale for årstiden, og sidste gang vi havde tocifrede varmegrader var i julen, hvor vi nåede 11,5 grader. Juledagene er dog ofte lunere end både januar og februar. 

Læs også Sjælden, lille fisk på krogen: "Han blev helt fyr og flamme"

Ikke forårsagtigt trods lunt vejr

Man vil dog næppe føle, at det bliver lunt ude i vejret. Varmen bliver nemlig ikke en ren fornøjelse, for den kommer sammen med både blæst og regn.

Onsdagen begynder således skyet og diset, og i løbet af dagen kommer der mere udbredt regn fra sydvest. Samtidig vil en frisk vind til kuling tage den sidste rest af fornøjelsen over de tocifrede varmegrader.

Til gengæld slipper vi for nattefrost og glatte veje - i nogle dage.

Læs også Små og skæve butikker skal gøre Sydhavnen til en perle

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik