Udsigt til et varmt Copenhagen Marathon på søndag

Temperaturerne kan nå op nær 20 grader i et marathonløb, der historisk set har udmærket sig ved at byde på varmt vejr.

Hvis man ikke man er helt sikker på, hvornår forårsvarmen kommer til Danmark, skal man bare kigge i kalenderen og se, hvornår der er Copenhagen Marathon.

Sådan har det været de seneste år, og sådan kan det meget vel blive igen i år, hvor der på søndag er udsigt til endnu et varmt marathonløb gennem Københavns gader, når mere end 10.000 løbere skal ud på det 40. Copenhagen Marathon.

Risiko for varmt løbevejr

Efter en periode med køligt vejr strømmer lunere luft nu frem mod Danmark. Det giver Store Bededag og lørdag flere steder regn og byger, men søndag ventes det at klare op hen over København.

Sådan bliver vejret til Copenhagen Marathon.
Sådan bliver vejret til Copenhagen Marathon.
Foto: TV 2 Vejret

Søndag morgen kan der være rester af nattens byger tilbage. Ellers venter en morgen og formiddag med overvejende skyet vejr og temperaturer, der hurtigt stiger fra 12 til 15 grader.

Sidst på formiddagen ventes solen gradvist at bryde igennem, og fra middagstid vil temperaturen frem til først på eftermiddagen kunne stige til 18-19 grader - og i Københavns gader kan termometeret vise 20 grader.

Vinden bliver kun svag og ventes mest at komme fra østlige retninger.

Kommer solen igennem tidligere på formiddagen, er der risiko for, at det kan blive endnu varmere, og med rolige vindforhold er der lagt op til varme 42,195 kilometer.

Varmen kan igen blive en udfordring

Mens de mange tilskuere i Københavns gader sikkert ser frem til en varm og overvejende solrig forårsdag i København, kan de høje temperaturer være på grænsen til, hvad mange marathonløbere vil kalde alt for varmt.

Mens det bliver varmt for løberne - bliver det flot vejr for de mange tilskuere.
Mens det bliver varmt for løberne - bliver det flot vejr for de mange tilskuere.
Foto: Sparta / Copenhagen Marathon

Skulle temperaturen nå op omkring eller endda over 20 grader, er det en temperaturer, der sætter store krav til væskeindtaget.

Man skal som løber forberede sig godt på varmt vejr. Gode råd er at få drukket nok i morgentimerne inden løbet, og drikke tilpas med vand ved depoterne på ruten, og man kan med fordel løbe i tyndt eller luftigt tøj - og så i øvrigt justere sit løb undervejs.

Løbet starter på Islands Brygge klokken 9.30, og de fleste løbere vil efter 42,195 kilometer gennem Københavns gader komme i mål mellem klokken 12.30 og 14.30

Sidste år var det varmeste marathonløb i historien

Skulle temperaturen nå over 20 grader i København på søndag, er det fjerde år i træk Copenhagen Marathon rammes af varmt løbevejr.

Den normale dagtemperatur i Købehavn i maj er 16,7 grader, og det er en temperatur, man som løber ikke har oplevet i de seneste 10 år under Danmarks største marathonløb.

Sidste år var det varmeste gennem tiderne, da temperaturen i København nåede 25,2 grader, men også i 2016 og i 2012 var det sommerligt varmt, da de tusindvis af løbere løb gennem Københavns gader.

Det koldeste marathon i de seneste 10 år var i 2015, da temperaturen ikke nåede over 16,8 grader. Et løb, der i øvrigt regnede væk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Vejr

Sne Hillerød

Prognose: Vinteren vender tilbage

Vinter

Vinterens koldeste nat - vi kan nå under 10 graders frost

Snevejr

Sjældent isdøgn: Kan blive ned til -12 grader

Sne Hillerød

Barsk dag forude – her kan der falde 10 cm sne og komme vindstød af stormstyrke

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere