Ubådssagen: Det ved vi, og det mangler vi svar på

Få her et overblik over sagen om den svenske journalist Kim Wall og Peter Madsen.

Den svenske journalist Kim Wall blev natten til fredag meldt savnet, efter at hun torsdag aften den 10. august var stævnet ud med raketbygger Peter Madsen i hans hjemmebyggede ubåd.

Få et overblik over, hvad vi ved, og hvad vi mangler svar på i ubådssagen her. 

Eftersøgningen

Omkring klokken 02.30 natten til fredag kontakter kæresten til den svenske journalist Kim Wall Forsvarets søredningstjeneste, JRCC, da hun ikke er vendt tilbage fra en prøvesejlads med Peter Madsen på ubåden.

Efter Lyngby Radio forgæves har prøvet at komme i kontakt med ubåden, kontakter JRCC politiet og fortæller, at der er sket en mulig søulykke.

Klokken 07.11 udsender Lyngby Radio en alarm til skibsfarten i Øresund og den østlige Østersø om, at man skal holde udkig efter den savnede ubåd.

Klokken 10.14 får JRCC besked fra skibe og både i området syd for Drogden Fyr om, at ubåden befinder sig i Køge Bugt, og et kvarter senere har man radiokontakt med Nautilus.

Ubåden sætter kurs mod havn, men begynder pludselig at synke.

Peter Madsens forklaring

Efter redningsaktionen i Køge Bugt forklarede Peter Madsen, at han satte Kim Wall af på Refshaleøen klokken 22.30 fredag aften. Dermed fastholdt han fra starten, at den svenske journalist var i live, da han sidst så hende - en forklaring han senere har ændret.

I en pressemeddelelse mandag 10 dage efter hændelsen, offentliggør politiet Peter Madsens nye forklaring i en pressemeddelelse.

Her forklarer han, at der skete en ulykke ombord på ubåden, der kostede Kim Wall livet, og at han efterfølgende begravede hende til søs.

Den 30. oktober oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse, at Peter Madsen igen har ændret forklaring. Nu siger ubådsejeren, at Kim Wall er død af en kulilteforgiftning.

Politiets mistanke

Københavns Politi har sigtet Peter Madsen for manddrab efter straffelovens paragraf 237 ved 10. august 2017 i tidspunktet efter klokken 19 på et "ukendt sted og ukendt måde" at have dræbt Kim Wall.

Af flere omgange er Peter Madsens varetægtsfængsling blevet forlænget i takt med at anklagemyndigheden har fremlagt adskillige beviser mod Peter Madsen. Senest den 30. oktober har Peter Madsen accepteret den fortsatte varetægtsfængsling, samtidig med at han har erkendt, at han har parteret Kim Wall.

Han er nu sigtet for drab, usømmelig omgang med lig og anden kønslig omgang end samleje under særlig skærpende omstændigheder.

Journalisten

Den 30-årige journalist Kim Wall er født i Trelleborg i Sverige, men holder til dagligt til i New York og Beijing.Hun var ombord på Nautilus for at lave en reportage om Peter Madsen og ubåden.

Ubåden

Peter Madsen har sammen med en række samarbejdspartnere selv bygget Nautilus, som er den største aktive, private ubåd i verden.

Kropsdele fundet omkring Vestamager og Købtbugt

Mandag eftermiddag den 21. august modtager Københavns Politi en anmeldelse om, at liget af en kvinde er fundet i vandkanten af Klydesøen på Vestamager.

Findestedet ligger ud til Køge Bugt, hvor politiet intensivt har ledt efter Kim Wall, siden hun blev meldt savnet. 

På et pressemøde samme aften oplyser politiet, at der er tale om en torso, hvor hoved, arme og ben mangler.

Onsdag den 23. august om morgenen oplyser politiet, at der er dna-match mellem det fundne lig og Kim Wall.

Kim Walls torso blev fundet nøgen, og politiet efterlyser derfor hendes tøj: En skrigorange bluse med lange ærmer, en sort- og hvidblomstret nederdel, nylonstrømper og et par hvide tennissko.

Kim Walls hoved og ben blev fundet den 7. oktober.

 

Det mangler 

 vi svar på

  • Hvorfor skulle Kim Wall dø?
  • Peter Madsen har afgivet flere forskellige forklaringer. Hvad skete der virkelig?
  • Hvorfor bliver Peter Madsen ved med at skifte forklaring?
  • Hvor er de resterende dele af Kim Walls lig?

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere