TV 2 optager krimiserie i Helsingør: Nu er rollerne besat

Peter Mygind har hovedrollen som politiefterforsker Dan Sommerdahl i krimiserien af samme navn, der foregår i og omkring Helsingør.

Helsingør bliver rammen om TV 2 CHARLIEs første egenproducerede krimiserie, ’Dan Sommerdahl’. Optagelserne blev indledt mandag 6. maj i den nordsjællandske by ved Øresund, som hele sommeren og frem til 20. september vil være den levende ramme, som serien udspiller sig i.

CHARLIE-serien, der er inspireret af bestsellerforfatteren Anna Grues krimier om ’Den skaldede detektiv’, har Peter Mygind i hovedrollen som Dan Sommerdahl – en højt respekteret politiefterforsker, som engagerer sig stærkt i opklaringen af byens store kriminalsager.

Men engagementet har en pris for Dans privatliv.

Hans hustru, Marianne Sommerdahl (spillet af Laura Drasbæk), er chefkriminaltekniker på samme politistation som sin mand.

Her arbejder også deres fælles kollega og ven, efterforskningsassistent Flemming Torp (André Babikian), der har været hemmeligt forelsket i Marianne siden ungdommen.

TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang
TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang
Foto: Mike Kollöffel / TV 2

Da Dan Sommerdahl bliver mødt af Mariannes ønske om skilsmisse, vokser hans problemer, og det samme gør den anspændte stemning i efterforskningsafdelingen.

Her er tre hovedpersoner fanget på samme arbejdsplads, mens hemmeligheder af lykke og sorg udspiller sig i det skjulte trekantsdrama.

- ’Dan Sommerdahl’ er først og fremmest en spændende kriminalhistorie om mord, der bliver begået i den ellers så idylliske danske sommer. Det er samtidig en fortælling om tre livskloge hovedkarakterer, hvis liv er flettet ind i hinanden, og som hele tiden enten prøver at komme tæt på hinanden eller at stikke af fra hinanden. Men skæbnen vil det anderledes. På mange måder handler serien om almindelige mennesker, der forsøger at acceptere deres identitet og deres ønske om et lykkeligt liv – måske inden det er for sent. Vi glæder os utroligt meget til at præsentere ’Dan Sommerdahl’ for seere og brugere i foråret 2020, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang.

TV 2 CHARLIE har på rekordtid udviklet sig til en væsentlig udbyder af ny, dansk fiktion. I 2017 sendte kanalen serien om det danske monopolbrud på radio i 1958, ’Mercur’, der blev CHARLIEs største seersucces.

Den rekord blev overgået både i 2018 og 2019 med første og anden sæson af serien ’Sygeplejeskolen’. Den seneste sæson af ’Sygeplejeskolen’ blev set af 512.000 i snit på TV 2 CHARLIE og vurderet skyhøjt til 4,5 på skalaen fra 1 til 5. Hertil kommer en meget betydelig sening af ’Sygeplejeskolen’ på TV 2 PLAY.

Optagelserne af 'Dan Sommerdahl' er netop begyndt. Her er der gang i tv-produktionen i et område bag værftets madmarked i Helsingør
Optagelserne af 'Dan Sommerdahl' er netop begyndt. Her er der gang i tv-produktionen i et område bag værftets madmarked i Helsingør
Foto: Mike Kollöffel / TV 2

Med titelrollen i ’Dan Sommerdahl’ glæder skuespiller Peter Mygind sig over at være tilbage i en hovedrolle hos TV 2.

- At få en hovedrolle er altid en stor udfordring, og jeg håber, jeg kan løfte opgaven, så vi i fællesskab kan skabe en spændende, smuk og rørende krimi. Jeg elsker især, at vores manuskriptforfatter Lolita Bellstar tager seerne med ind i de udfordringer, der ligger i at elske sit arbejde som politimand, og som ikke kan undgå at give store vanskeligheder i privatlivet. Vi kommer ikke alene tæt på gerningsmændene, men også helt ind under huden på efterforskerne, siger Peter Mygind.

Skuespilleren er begejstret for at skulle arbejde i Helsingør, som han altid har holdt meget af. Og samme glæde udtrykker både producenten og hovedforfatteren på ’Dan Sommerdahl’.

- Vi er fulde af taknemmelighed over den måde, vi er blevet budt velkommen af Helsingørs borgere. At optage ’Dan Sommerdahl’ i Helsingør er en drøm, der går i opfyldelse. Vi håber, at produktionen ikke blot bliver god underholdning, men også skaber værdi for Helsingør og byens borgere ved at promovere denne historiske og smukke by på dansk og internationalt tv, siger hovedforfatter Lolita Bellstar og producent Janni Helleskov, som sammen ejer det danske produktionsselskab Sequoia Global Alliance.

I gennemgående roller i ’Dan Sommerdahl’ ses herudover Lotte Merete Andersen, Mathias Käki Jørgensen, Peter Gantzler, Laura Kjær, Elias Munk, Lisbet Lundquist, Julie Rudbæk og Stephanie León.

Også Solbjørg Højfeldt, Frank Thiel, Merete Mærkedahl, Ina-Miriam Rosenbaum, Neel Rønholt, Julie Steincke, Paw Henriksen, Iben Dorner m.fl. har roller i ’Dan Sommerdahl’.

Hele serien optages og foregår i Helsingør og bliver til med støtte fra Helsingør Kommune og Copenhagen Film Fund. ’Dan Sommerdahl’ produceres for TV 2 og tyske ZDF af Sequoia Global Alliance i samarbejde med det tyske produktionsselskab NdF og den internationale salgsagent Dynamic Television.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Roskilde Festival

Her kan du komme på festival trods corona-restriktioner

copenhagen historic grand prix

Trods aflysninger på stribe: Motorløb i København gennemfører historisk grandprix

20190918-113643-L-1920x1279we

playJubel på Det Kongelige Teater: Nu skal 70.000 tilskuere endelig se Hobbitten

befrielsesdagen webdok

Først befrielsen. Så jubelrusen. Og så hævnen

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere