Trods knastør måned kan skybrud ramme i dag

Midt i 'tørken', nærmer kraftige regn- og tordenbyger sig Danmark østfra, og i eftermiddag kan Lorryland blive ramt.

Maj 2018 er i fuld gang med at skrive sig ind i historiebøgerne som en helt exceptionel måned - både med hensyn til temperatur, solskinstimer og ganske lidt nedbør.

KRAFTIG REGN OG SKYBRUD

Sidstnævnte kan der dog blive lavet lidt om på lørdag, hvor man navnlig i den østlige del af landet kan blive ramt af stedvis kraftige regn- og tordenbyger.

Ustabil varmluft

Tordenbygerne bliver dannet i forbindelse med et område med mere ustabil luft, som bevæger sig ind over Danmark fra øst. I modsætning til de mange foregående dage, indeholder luften i dag mere fugt, og det øger risikoen for byger.

Allerede lørdag morgen er der opstået byger over Østersøen, og som lørdagen skrider frem øges antallet af byger, samt deres intensitet.

TV 2 VEJRET varsler skybrud

Vejrmodellerne antyder at man fra middagstid især på Sjælland kan blive ramt af kraftige regn- og tordenbyger, som kan give anledning til skybrud. Risikoen er til stede over hele Sjælland, og varer frem til midt på aftenen.

 
 
Foto: Grafik / TV 2 Vejret

forbindelse med skybrud, kan der opstå oversvømmelser af kældre, viadukter, lavtliggende områder, samt opstå risiko for akvaplaning på vejene.

Samtidigt truer skybrud også med at ramme Kronprins Frederiks karettur gennem København lørdag eftermiddag, som kan ende med at blive en særdeles våd fornøjelse. Karetturen er planlagt til klokken 19.30.

I resten af landet venter der en varm og pæn lørdag med flere skyer på himlen end tilfældet har været det de foregående dage.

Det er blot én uge siden at der sidst var skybrud et sted i Danmark - her var det over dele af Nordsjælland.

TV 2 VEJRET følger naturligvis vejrudviklingen nøje.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Vejr

Solskinsvejr blå himmel

Her kan man få op til 20 grader i weekenden

5d78c90c-ae73-48cd-ab4f-5a2d29e2d062.jpg

Fredag byder på byger - men også plads til sol

20190319-112740-l-1920x1340we.jpg

Birkepollen er eksploderet - få forklaringen her

Solskinsvejr blå himmel

Fantastisk forårsvejr - her kan temperaturen nærme sig 20 grader

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere