Trods knastør måned kan skybrud ramme i dag

Midt i 'tørken', nærmer kraftige regn- og tordenbyger sig Danmark østfra, og i eftermiddag kan Lorryland blive ramt.

Risiko for skybrud i eftermiddag over Sjælland. Arkivfoto. Foto: Rasmus Holmegaard / Privatfoto

I samarbejde med tv2.dk

Maj 2018 er i fuld gang med at skrive sig ind i historiebøgerne som en helt exceptionel måned - både med hensyn til temperatur, solskinstimer og ganske lidt nedbør.

KRAFTIG REGN OG SKYBRUD

  • Kraftig regn er når der falder mere end 24 mm regn over en periode på maximalt seks timer
  • Skybrud er når der falder mere end 15 mm regn over en periode på maximalt 30 minutter
  • Kraftig regn og i særdeleshed skybrud kan give anledning til oversvømmede kældre, viadukter og andre lavtliggende områder samt risiko for akvaplaning.

Sidstnævnte kan der dog blive lavet lidt om på lørdag, hvor man navnlig i den østlige del af landet kan blive ramt af stedvis kraftige regn- og tordenbyger.

Ustabil varmluft

Tordenbygerne bliver dannet i forbindelse med et område med mere ustabil luft, som bevæger sig ind over Danmark fra øst. I modsætning til de mange foregående dage, indeholder luften i dag mere fugt, og det øger risikoen for byger.

Allerede lørdag morgen er der opstået byger over Østersøen, og som lørdagen skrider frem øges antallet af byger, samt deres intensitet.

TV 2 VEJRET varsler skybrud

Vejrmodellerne antyder at man fra middagstid især på Sjælland kan blive ramt af kraftige regn- og tordenbyger, som kan give anledning til skybrud. Risikoen er til stede over hele Sjælland, og varer frem til midt på aftenen.

  Foto: Grafik / TV 2 Vejret

forbindelse med skybrud, kan der opstå oversvømmelser af kældre, viadukter, lavtliggende områder, samt opstå risiko for akvaplaning på vejene.

Samtidigt truer skybrud også med at ramme Kronprins Frederiks karettur gennem København lørdag eftermiddag, som kan ende med at blive en særdeles våd fornøjelse. Karetturen er planlagt til klokken 19.30.

I resten af landet venter der en varm og pæn lørdag med flere skyer på himlen end tilfældet har været det de foregående dage.

Det er blot én uge siden at der sidst var skybrud et sted i Danmark - her var det over dele af Nordsjælland.

TV 2 VEJRET følger naturligvis vejrudviklingen nøje.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik