Tør dag og kølig sankthansaften venter

I modsætning til de foregående dage holder vejret lørdag tørt, og det samme gælder for sankthansvejret.

Det skulle holde tørt i aften, men husk trøjen. Foto: Bjørn Kähler - Ritzau/Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Der bliver ikke brug for regnfrakken lørdag, men til gengæld er det en god idé at tage den tykke trøje med, hvis man vil opholde sig udendørs i længere tid af gangen.

Danmark befinder sig mellem et lavtryk mod nordøst, og et højtryk mod sydvest, og i det 'mellemrum' strømmer tør og relativt kølig luft ned over landet fra nordvest.

Det giver anledning til nogen sol, men også mange drivende skyer, der dog ikke udvikler sig til egentlige byger, som vi har set det de foregående dage.

Temperaturerne vil dog holde sig på et behersket leje mellem 14 og cirka 19-20 grader - varmest østpå i landet. Samtidigt aftager vinden langsomt og det gør, at det efterhånden vil føles mindre barskt at være ude. 

Vejret sankthansaften. Lunest bliver det over de østlige egne. Foto: TV 2 VEJRET

Læs også Det store overblik: Her er der forbud mod sankthans-bål - og her er der ikke

Kølig og tør sankthansaften

Sankthansaften er uden tvivl en af de aftener om året, hvor flest danskere er udendørs. Derfor spiller vejret naturligvis en stor rolle, og vejret til sankthans har da også skiftet mellem varme og kolde aftener, samt mellem knastørre og drivvåde båltaler.

Årets udgave af sankthansaften kommer til at foregå i tørvejr, men med temperaturer der midt på aftenen mange steder blot vil ligge på mellem 12 og 16 graders varme.

Vinden aftager dog yderlige noget, så alt i alt vil sankthansvejret anno 2018 nok være ganske acceptabelt for de fleste. 

Læs også Beredskabet slår fast: Ingen hekseafbrænding i hovedstaden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik