Tog pirattaxa hjem efter julefrokost - blev franarret 150.000

Forbrugerrådet TÆNK advarer mod at benytte pirattaxaer, der ifølge brancheorganisation er begyndt at vrimle i gaderne i København.

Claus Christoffersen, der er direktør, blev narret, da han besluttede sig for at tage en pirattaxa hjem fra en julefrokost i København.

Chaufføren af pirattaxaen endte nemlig med at franarre ham 150.000 kroner, da han fik fat i Claus Christoffersens pung – og dermed kunne tømme hans forskellige kreditkort.

Det fortæller han til TV 2.

- Det er jo helt godnat, og det er dybt kriminelt at gøre sådan noget. Der kunne være sket alt muligt andet. Det skal bare stoppes, siger han. 

Tror, han fik en joint

Han forklarer, at han først forsøgte at betale ved en kortterminal, som chaufføren havde koblet til sin mobiltelefon.

Da det ikke virkede, bad chaufføren ham om at komme med ud, hvor han tilbød ham at ryge.

- Jeg ryger normalt ikke, så tænder han en cigaret – så vidt jeg husker, røg han ikke selv på den – jeg tror faktisk, at han har givet mig en joint, lyder det fra Claus Christoffersen.

Han gætter på, at chaufføren lokkede hans kode ud af ham i den forbindelse. Men husker kun, at han gav chaufføren en 500-kroneseddel, som han havde i lommen. Banken endte med at erstatte de 150.000 kroner, som han blev franarret.

TiD: Vrimler med ulovlige taxaer

Ifølge TiD, som er brancheorganisationen for taxachauffører i Danmark, er der opstået et undergrundsmarked i taxabranchen, siden Uber lukkede ned i april.

Det er især i de sene nattetimer torsdag, fredag og lørdag, at det vrimler med de ulovlige taxaer i København.

- Det, jeg hører fra mine medlemmer, er, at antallet af privatbiler, der samler fremmede passagerer op i nattelivet, er steget konstant de seneste fire måneder, siger Thomas Wiigh Larsen, der er formand for TiD til TV 2.

løbet af en nat nåede TV 2 at tale med seks mænd kørende i privatbiler, der alle tilbød TV 2’s udsendte et lift. Fire af dem fortalte, at de ”kørte Uber”, ”sort” eller er ”det nye Uber”.

De resterende to chauffører, TV 2 talte med, kørte Urban Go, som er en kørselstjeneste, der fungerer ved at tilbyde at fragte kunders nøgler, punge eller andre ting fra A til B – og så kan personen i øvrigt også selv få lov til at køre med

Forbrugerråd: En rigtig dårlig ide

Martin Salamon, der er cheføkonom i Forbrugerrådet TÆNK, advarer folk mod at benytte sig af pirattaxaer.

- Som forbruger er det her en dårlig situation, fordi du ved ikke, om du er forsikret, hvis der sker noget. Hvem er det, du kører med? Er bilen sikker? Hvilken pris bliver det i sidste ende? Hvis der er et problem, kan du så klage nogle steder?

- Det der med at sætte sig ind i en pirattaxa, det er simpelthen bare en rigtig dårlig ide, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Politi retten i glostrup 112

Anklager vil have ældre ægtepar idømt fængsel for hadforbrydelse mod ung kvinde

politi 112 politibil

Knivoverfald i Nordvest: Politiet efterlyser tre mænd

20191011-134929-3-1920x1280we

Mand overdænget med slag og stukket med kniv i København

Genrebillede

Gymnasie ramt af kæmpetyveri: 120 designerstole forsvandt over weekenden

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere