Tivoli vil lave bypark på stærkt trafikeret vej

Forlystelsesparken løfter i dag sløret for to nye projekter, som vil få stor indflydelse på byrummet i hovedstaden.

Vesterbrogade ved Tivolis hovedindgang skal forvandles til en bypark.

Det afslører Tivoli mandag på et pressemøde i forlystelsesparken.

Københavnske borgmestre og Tivoli ønsker, at den flersporede vej mellem Axelborg og Vesterbrogade skal omdannes til en bilfri bypark, hvor "natur flettes ind i byrummet", som Tivoli skriver i en pressemeddelelse.

Modellen af det nye Tivoli H.C. Andersen Hotel, som bliver 70 meter høj med 18 etager.
Modellen af det nye Tivoli H.C. Andersen Hotel, som bliver 70 meter høj med 18 etager.
Foto: Bax Lindhardt

Der er tale om et område på 10.400 m2, hvor asfalten skal fjernes og erstattes af træer, græs og planter. I byparken skal der desuden være spisesteder, borde og bænke. Samtidig skal der være plads til meterbrede fortove med plads til fodgængere og cykler.

- Før vi går videre med planerne, skal der selvfølgelig være en god dialog med lokaludvalget og københavnerne, ligesom vi skal have set på, hvordan vi udvikler trafikken fremover, siger stedfortrædende teknik- og miljøborgester Karina Vestergård Madsen (EL).

Også overborgmester Frank Jensen har udtrykt sin begejstring for projektet.

Idéen skal nu videreudvikles med input fra borgere og myndigheder, oplyser Tivoli, som har en ambition om at realisere ideen "så snart som muligt."

- Det er et meget, meget spændende projekt, som jeg gerne om overborgmester vil sætte mig i spidsen for sammen med teknik- og miljøborgmesteren, siger han til TV 2 News.

Bjarke Ingels fra BIG (th.) præsenterede i dag hotellets design i Tivoli.
Bjarke Ingels fra BIG (th.) præsenterede i dag hotellets design i Tivoli.
Foto: Bax Lindhardt

Stjernearkitekt har tegnet ny bygning

Under pressemødet oplyser Tivoli desuden om et nyt stort byggeprojekt i forlystelsesparken, som stjernearkitekten Bjarke Ingels skal stå i spidsen for.

Bjarke Ingels og hans partnere fra BIG har tegnet en bygning til Tivoli-haven, som bygges sammen med det eksisterende H.C. Andersen-slot.

Den nye del af Tivoli H.C. Andersen Hotellet bliver 70 meter høj med 18 etager, der blandt andet skal huse hotel, restaurant, konferencefaciliteter og lejligheder.

De endelige tegninger for hotellet ligger endnu ikke klar. Men finansieringen og den overordnede arkitektur er på plads. Næste skridt er at få den endelige godkendelse, førend der sættes endelig dato på projektet.

 
 
Foto: TV 2

En stabel af pavilloner

- Det er en form for stabel af pavilloner. Som, hvis du tog Tivoli-haven og lagde et lille stykke af den ovenpå sig selv, indtil du har et lodret landskab med den samme mangfoldighed af planer, liv og aktiviteter, som du kender i resten af haven, siger han til TV 2 om tanken bag bygningens design.

Han erkender, at 70 meter er et højhus under danske standarder, hvor mange bygninger ikke er højere end fem-seks etager. Alligevel mener han, at det nye hotel er berettiget.

- Tårnene og spirerne er undtagelserne, som gør, at man lægger mærke til de arkitektoniske finurligheder. Vores hotel er inde i haven, og den er placeret, så den ikke kaster skygger på haven eller omgivelserne, forklarer Bjarke Ingels.

På spørgsmålet om, hvorvidt hotellet og det eksklusive lejligheder er for alle og enhver, svarer arkitekten, at der kun vil være boliger allerøverst i bygningen, hvorimod den nedre del af bygningen vil have offentlig adgang med blandt andet restauranter.

Begge projekter vil ifølge Tivoli få "spektakulær indflydelse på byrummet i København.

Direktør i Tivoli Lars Liebst erkender, at de to projekter vil blive dyre, men indtil noget er endeligt, er vil han ikke løfte sløret for konkrete tal.

- Der er mange nuller på min regnemaskine, men lad os komme tilbage til det, når vi ved noget mere, siger han.

Model af Tivoli, hvor det kommende Tivoli H.C. Andersen Hotel lyser op.
Model af Tivoli, hvor det kommende Tivoli H.C. Andersen Hotel lyser op.
Foto: Bax Lindhardt

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Flodhest

Se billederne: Københavns Zoo har fået en ny beboer

20190816-161950-L-1920x1280we

Bryllupsbilleder fra LGBT+ personer efterlyses til stor udstilling

Nordsjællands Veterantog

Veterantog søger hjælp: Corona har punkteret økonomien

Belgien 2019, udtagelsesstævne til EM(1)

playSaltomortale på hesteryg - mød danmarksmestrene i voltigering

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere