Tirsdag kan blive årets hidtil varmeste dag

Temperaturen kan tirsdag stige til over 25 grader i dele af landet - men ét sted i Danmark er der mulighed for byger.

Tirsdag kan nå temperaturen nå helt op på 25,5 grader i Københavnsområdet. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Samtidig med, at kalenderen på pinsedag viste sommer, så blev dagen også årets første meteorologiske sommerdag.

Det skete, da temperaturen i både Vestervig i Thy, samt i København, steg til 25,5 grader.

Læs også Mange lokkes ud af det gode vejr: "Det går rimeligt"

Der er dog mulighed for, at tirsdag kan gøre pinsedag kunsten efter og sikre os den anden meteorologiske sommerdag.

Temperaturen kan nå 25-26 grader

Allerede tirsdag morgen er temperaturen ved at stige hurtigt i hele landet, og i løbet af formiddagen vil temperaturen passere 20 grader.

Højeste temperaturer tirsdag eftermiddag. Selvom kortet 'kun' viser 24 grader som det højeste, så kan temperaturen - især i Københavnsområdet - nå 25 grader. Foto: TV 2 Vejret

Temperaturen vil stige indtil ud på eftermiddagen, hvor termometret over den nordlige del af Sjælland og i Københavnsområdet, kan vise 25 eller 26 grader. Dermed er det også muligt, at tirsdag bliver årets hidtil varmeste dag, hvis temperaturen stiger til mere end 25,5 grader.

Læs også Gymnasie ramt af coronavirus - fem elever er smittet efter tur til Sverige

I Jylland kan temperaturen mange steder nå 23-24 grader, men her er det også muligt, at man lokalt kan opleve en sommerdag. Generelt vil der dog være flere skyer - de fleste højtliggende, som solen kan skinne igennem - og det kan sætte en dæmper på temperaturen.

Mulighed for byger på Bornholm

Det eneste sted i landet, hvor der for alvor kan være ugler i mosen, er på Bornholm, hvor byger i eftermiddagens løb kan bevæge sig ned over klippeøen fra det sydlige Sverige.

Som tilfældet altid er med byger, så er placeringen usikker, og måske vil bygerne bevæge sig udenom øen og blot give flere skyer en overgang.

Læs også Smart idé redder rålam fra at blive maltrakteret af mejetærskere

Generelt skal det gode vejr nydes tirsdag - allerede fra onsdag kan der komme byger i den sydvestlige del af landet, og fra torsdag venter der betydeligt mere ustadigt vejr, med regn, blæst og lavere temperaturer.

Generelt får vi solen at se, men på Bornholm er der mulighed for at byger bevæger sig nedover øen fra det sydlige Sverige. Foto: TV 2 Vejret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik